Vijesti

Mladi doktor otišao u Njemačku za boljim životom. Emotivni rastanak od roditelja rasplakao BiH, pogledajte snimak

Nermin Mameledžija, mladi ljekar iz Turbeta kod Travnika objavio je na svom zvaničnom Youtube kanalu autobiografski dokumentarac o odlasku iz naše zemlje u Njemačku.

Naime, Mameledžija ima 26 godina i doktor je dentalne medicije. Završio je Stomatološki fakultet u Sarajevu. Nakon studija kao i veliki broj omladine shvatio je da nema budućnosti u našoj zemlji te otišao u inostranstvom da se broi za sebe i svoju budućnost.

Trenutno radi kao stomatolog u jednoj modernoj praksi, a posljednju godinu i po je snimao uspone i padove koji su ga pratili na tom putu i sve objedinio u film.

“Želio sam se tako na svoj način oprostiti od porodice i prijatelja, a ujedno sam smatrao da bi moje iskustvo moglo biti korisno drugim ljudima koji imaju slične ambicije. Iako sam još tokom studija, na raspustu između semestara, proputovao mnoge zemlje svijeta, ovo je ipak bilo najemocionalnije putovanje do sada”, napisao je Mameledžija u opisu videa.

U velikom borju komentara mogu se vidjeti samo riječi podrške. Kao najemotivniji dio snimka mnogi ru rekli da je onaj gdje se rastaje sa roditeljima.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare