Sport

Mnogi će navijači Rome večeras plakati: Oglasio se Edin Džeko, ali nije spomenuo Inter

Edin Džeko od danas je i službeno član milanskog Intera.

Nakon šest godina, Džeko je napustio Romu i preselio na sjever Italije, a emotivnom porukom se oprostio od navijača iz glavnog grada.

“Ćao Roma, nakon šest godina došlo je vrijeme da se rastanemo.

Ovo su dani kada imam pomiješane osjećaje, s jedne strane jedva čekam novu avanturu koja mi predstoji, a s druge strane osjetim knedlu u grlu jer odlazim.

Znam da jednostavno ‘hvala’ nikada neće biti dovoljno da pokaže svu moju zahvalnost navijačima Giallorossija, AS Roma i “Vječnom gradu”.

Proveo sam fenomenalne godine u glavnom gradu Italije, koje nikada neću zaboraviti. Na terenu, ali i van njega. Izazovi u Seriji A, derbiji, noći u Ligi prvaka… Ponosan sam jer sam nosio kapitensku traku i obradovao navijače 119 puta, ali istovremeno sam tužan jer im nisam donio trofej.

PROČITAJTE  Ronaldo napravio haos nakon poraza Uniteda, Solskjaer ga smirivao

Šest sam godina nosio dres Rome sa ponosom, borio se u porazima i pobjedama zajedno sa svojim saigračima, trenerima, svima koji su bili dio kluba. Svi smo bili kao jedna velika porodica.

Želim se zahvaliti svim ljudima koji su pomogli meni i mojoj supruzi Amri i želim se zahvaliti gradu u kojem je rođeno troje moje djece.

Uvijek će te imati posebno mjesto u mom srcu. Hvala ti Roma, napisao je Džeko.Povezani postovi: