Vijesti

Mnogi su kritizirali Vladu KS, a iz Željeznica FBiH ih hvale: Na liniji Sarajevo-Pazarić prevezeno 39.680 putnika

Željeznička linija Sarajevo – Pazarić – Sarajevo uvedena je 9. augusta prošle godine i u potpunosti je ispunila očekivanja Željeznica Federacije BiH (ŽFBiH), Vlade KS i, prije svega, putnika koji je svakodnevno koriste, rekli su Feni u ŽFBiH.

Od 9. augusta do kraja prošle godine na toj liniji prevezeno je ukupno 39.680 putnika.

“Uvođenje linije Sarajevo – Pazarić – Sarajevo rezultat je sporazuma kojeg su ŽFBiH postigle sa Vladom Kantona Sarajevo i resornim kantonalnim ministarstvom, a u skladu sa Zakonom o željeznicama Federacije BiH i Zakonom o finansiranju željezničke infrastrukture i sufinansiranju putničkog i kombinovanog saobraćaja”, podsjetili su iz ŽFBiH.

Vrijeme putovanja voza na relaciji od Sarajeva do Pazarića je 34 minute sa usputnim zaustavljanjem u stanicama i stajalištima: Alipašin Most, Ilidža, Blažuj, Binježevo, Hadžići i Pazarić. Povratna karta na toj liniji košta 4,80 KM.

Putnici koji posjeduju važeće mjesečne đačke, studentske i pezionerske karte za javni linijski prijevoz putnika na području Kantona Sarajevo, mogu ih koristiti za prijevoz vozom na prigradskim linijama od Sarajeva ka Pazariću, ali i prema Podlugovima, novoj liniji koja je uvedena 3. januara ove godine.

“Interes koji je pokazala Vlada Kantona Sarajevo odličan je primjer, ali zakonska obaveza, da i drugi kantoni prepoznaju interes svojih građana za kvalitetnim prijevozom, i na ovaj način riješe pitanje javnog saobraćaja”, rekli su za Fenu iz Željeznica FBiH.

Kako bi svoje usluge učinili pristupačnijim što većem broju ljudi, Željeznice FBiH su omogućile korisnicima popuste u cijenama svojih usluga i to: 20 posto za povratnu kartu, 30 posto za studente, novinare, invalide, penzionere, i grupe od šest do 30 putnika, 50 posto za djecu od četiri do 12 godina, grupe od 30 i više putnika, mjesečne karte, slijepa lica i njihove pratioce. Djeca do četiri godine putuju besplatno.

U svim vozovima i objektima ŽFBiH, kako ističu iz ovog preduzeća, redovno se provede sve propisane epidemiološke mjere, u cilju zaštite svih putnika, ali i uposlenika ŽFBiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare