Film

Mnogi su se iznenadili. Zvijezda “Uvoda u anatomiju” bila na sprovodu kraljice

Osim kraljevske porodice i svjetskih lidera, na sprovodu kraljice Elizabete II. bila je i kanadska glumica Sandra Oh, najpoznatija po ulogama u serijama “Uvod u anatomiju” i “Killing Eve”.

Mnogi su se iznenadili kada su vidjeli Sandru kako hoda s kanadskom delegacijom.

U junu ove godine Sandra je imenovana oficirkom Kanadskog reda, što je druga najveća civilna čast u Kanadi, piše BBC.

Tu je titulu osmislila kraljica 1967. godine u čast ljudima koji su imali izvanredna postignuća, služili naciji i bili predani zajednici. 

Dakle, Sandra je tu titulu zaslužila zbog svoje umjetničke karijere ispunjene nezaboravnim pozorišnim, televizijskim i filmskim ulogama u Kanadi i inozemstvu, prenosi Index.hr.

“Ponosna sam što predstavljam Kanadu s mojim kolegama na sprovodu Njezinog Veličanstva kraljice Elizabete u Westminsterskoj opatiji”, napisala je Sandra na Instagramu.

U povorci kanadske delegacije bili su guvernerka Mary Simon, muzičar Gregory Charles, olimpijski plivač Mark Tewksbury te kanadski premijer Justin Trudeau i njegova supruga Sophie Gregoire Trudeau.

Inače, kada je guvernerka Simon imenovala Sandru oficirkom Kanadskog reda, rekla je:

“Kanadski red slavi živote, nastojanja i uspjehe ljudi iz svih društvenih slojeva. Oni koji su danas imenovani dolaze iz različitih sektora, postigli su nacionalni i međunarodni uspjeh te su pokazali domišljatost, inovativnost i velikodušnost.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare