IT

Mobitel vam se pregrijava i ne znate u čemu je problem? Evo šta radite krivo i kako to ispraviti

Primijećujete često da vam se mobitel pretjerano grije, a mislite da ga savršeno održavate i nemate ideju u čemu bi mogao biti problem? E pa neke stvari možda ipak radite pogrešno.

Naime, do pregrijavanja mobitela najčešće dolazi zbog pretjeranog igranja igrica, korištenja zahtjevnih aplikacija ili programa, a problem može biti i predugo rzagovaranje, pa čak i visoka vanjska temperatura…

Ono što prvo možete napraviti ako ostjetite pregrijavanje jest pogasiti sve aplikacije koje intenzivno koriste procesor, poput igrica najčešće.

Isto tako, ako je vani jako vruće nemojte mobitel držati u džepu jer će ga vaša tjelesna toplina, nedostatak zraka i roba, dodatno zagrijati. Umjesto toga, radije ga stavite, recimo, u torbu.

Mobitel nikako ne biste smjeli ostavljati na suncu, bilo u kući, na poslu, a posebice u automobilu jer unutarnja temperatura vozila na visokim temepraturama baca i preko 40 stepeni Celzijevih. Preporučuje se da se mobitel ne ostavlja na temperaturama većim od 35 stepeni.

Šta nikako ne raditi

Pripazite i da mobitel ne ostavljate na punjenu na suncu. Punjenje ionako zagrijava mobitel, a sunčeva svjetlost će ga rapidno i jako zagrijati. Kad smo kod punjenja, pazite i da mobitel ne ostavljate pod dekama, jastucima ili ga prekrijete nekim materijalom koji će ga grijati. Mobitel je preporučljivo puniti u hladu na tvrdoj površini i sobnoj temperaturi, kao i uostalom svu elektroniku koja iziskuje punjenje, poput laptopa, električnih robomila…

I na koncu, ono što nikako ne smijete napraviti jest na silu ga hladiti, recimo, naglim stavljanjem na znatno hladnija mjesta poput škrinje, frižidera. Nagla promjena u temperaturi može izazvati kondenzaciju vlage unutar uređaja i napravit će golemu štetu, te možda trajno uništiti mobitel.

Dakle, ako se pregrije dok ga koristite, pogasite aplikacije i ostavite ga nekoliko minuta na tvrdoj površini u hladu, a ako se grije dok ga punite provjerite puni li se na ispravan način…Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare