Kraj saradnje?

Modrić je izigran u Realu, hoće li se zadovoljiti mrvicama? ‘Bit će sve manje mjesta za njega…’

Vijest da Luka Modrić napušta ‘kraljevski klub‘ žestoko je odjeknula nogometnim krugovima. Sada se oglasio hrvatski reprezentativac

Dugo je Luka Modrić čekao Florentina Pereza i Carla Ancelottija da mu ponude i stave novi ugovor na potpis. A kada ga je dočekao, bio je uvjeren kako će se u ravnopravnoj borbi s mladim 'lavovima, prije svih Judeom Bellinghamom, boriti za mjesto u ekipi.

Nije očekivao privilegije, jer za njih u današnjem nogometu nema mjesta. Međutim, s obzirom na sve što je klubu iz Madrida donio i kakva veselja priuštio, ravnopravan tretman trebao se očekivati.

Takav je bio i dogovor. Međutim, s dolaskom 20-godišnjeg Engleza, Modrić kao da je posve pao u drugi plan. U prve tri utakmice čekao je svoju priliku s klupe, te dobivao po 20-tak minuta. Najviše protiv Celte, 27. S time da je u toj utakmici trebao i izvoditi penal, ali se Rodrygo progurao i uzeo loptu.

Hijerarhija izvođača penala se zna. Vinicius je prvi, a Modrić drugi. Kako je Vini ranije izašao povrijeđen, a Modrić je bio u igri, onda je jedanaesterac morao pucati Luka. On to zna i morao ga je izvesti.

Dakle, posve je jasno da Modrićev status ipak više nije tako 'nedodirljiv'. No, samo za podsjetnik, Luka je i u prošloj sezoni upisao 33 nastupa u LaLigi, ali u samo 19 utakmica bio je starter.

Hoće li se sada nešto okrenuti u njegovu korist? Sumnja se, jer s dolaskom Bellinghama, koji igra odlično, a u kojeg je uloženo 103 miliona eura, sigurno je da će Perez dati direktivu da se Engleza koristi što više.

Modriću se ipak nude druge opcije, a to su unosne ponude iz Saudijske Arabije, Katara i SAD. Vidjet ćemo, možda i u najskorije vrijeme, hoće li se Modrić zadovoljiti ovim 'mrvicama' u Realu, ili će poput brojnih drugih igrača čije su karijere već prošle 'zenit' ipak odlučiti otići i zaraditi koji euro ekstra?