Sport

Modrić novim ugovorom treći najplaćeniji u Realu

Vijest da Luka Modrić napušta ‘kraljevski klub‘ žestoko je odjeknula nogometnim krugovima. Sada se oglasio hrvatski reprezentativac

Pitanje je dana kada će Luka Modrić (37) potpisati novi ugovor s Realom, 50-ak dana prije isteka aktuelnog.

"Sve je riješeno između Reala i Modrića. Obnova saradnje s njim bit će objavljena nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Manchester Cityja, koja se igra u utorak. Klub je rekao Luki da ništa ne brine. Modrić i predsjednik Florentino Perez su već sve dogovorili", piše Marca.

Španski Relevo donosi nove detalje: "Modrić i Real su postigli konačan dogovor. Hrvat će potpisati u idućih nekoliko dana. Sastanci Modrića i Reala oko produženja ugovora završili su jako brzo. On je svaki put insistirao na tome da se ne govori o novcu jer mu je san ostati u Realu dok god klub to želi i njemu tijelo dopušta.

Modrić je primio ponudu iz Saudijske Arabije. Da ju je prihvatio, zarađivao bi 40 miliona eura po sezoni, ali nije to koristio za pritisak na Real zato što poštuje klub i sve radi u suglasnosti s njim." No neće Modrić ni u Realu završiti na minimalcu: "Real mu je dao jako dobru ponudu. Potpisom će Modrić zadržati aktuelnu plaću, koja poštuje njegov status i značaj za ekipu. Tako će ostati jedan od najbolje plaćenih igrača Reala. Tačnije, samo Benzema i Hazard će primati više."

Dakle, Modrić će primati kao i do sada 21.8 miliona eura godišnje bruto. Benzema je drugi s 24 miliona eura bruto, a najplaćeniji igrač Reala ostaje Eden Hazard, koji za sjedenje na klupi godišnje uzima 31.25 miliona eura. On je ujedno i najskuplji ulazni transfer u povijesti Reala, koji ga je prije četiri godine iz Chelseaja doveo uz odštetu od 115 miliona eura.