Sport

Modrić više nije član prve postave Reala

Modrić utakmica

Luka Modrić za mjesec dana puni 38 godina, a prije dva mjeseca je na još jednu sezonu produžio ugovor s Realom. Legenda je kluba u kojem je već 11 godina te Realov dokapetan. No, njegov status se srozao. Za to su zaslužne biologija te smjena generacija u Realu. Jednostavno, Modrić se ne pomlađuje, nego neumitno stari, što dovodi do pada psihofizičkih performansi.

Osim toga, u Realu stasava generacija fenomenalnih mladih veznjaka koja nasljeđuje nezaboravni trio Modrić-Kroos-Casemiro. Predvode ih 20-godišnjaci Jude Bellingham i Eduardo Camavinga. Oni su nezamjenjivi u vezi, slažu se u tome insajderi koji za Marcu i As prate Real.

Njih dvojica su jedini bili starteri u sve četiri utakmice američke turneje, koja je završila sinoć. Sedmicu prije početka sezone gostovanjem kod Athletica njima je zajamčeno mjesto u prvom sastavu, bez obzira na to hoće li Ancelotti igrati s tri ili četiri veznjaka. Iza njih su prema mišljenju španskih novinara Fede Valverde, Toni Kroos, Luka Modrić i Aurelien Tchouameni.

Španci dodaju da je za Modrićev pad u hijerarhiji indikativna i minutaža Realovih veznjaka na američkoj turneji: 󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿Bellingham je odigrao 273 minute, Camavinga 257, Valverde 219, Tchouameni 207, Kroos 205, Modrić 201 i Nico Paz 51 minutu. Manje od Modrića je, dakle, odigrao samo onaj kojem on može biti otac, 18-godišnji Nico Paz iz omladinske momčadi.