Svijet

Mogu li Ukrajinci izdržati? Separatisti najavljuju veliku ofanzivu u Donjecku

I ukrajinska vojska i vodstvo samoproglašene proruske paradržavice Narodne Republike Donjeck (DNR) oglasili su se o situaciji s velikom ruskom ofanzivom u Donjecku, istočnoj regiji Ukrajine.

Snage Ukrajine i dalje brane gradove Bakmut i Siversk, objavila je ukrajinska vojska.

“Neprijatelj nastavlja s pokušajima napada u smjeru gradova Bakmuta i Siverska, ali nailazi na čvrst otpor ukrajinskih snaga”, objavio je danas glavni štab ukrajinske vojske.

“U isto vrijeme Rusi su intenzivirali napade u smjeru grada Avdijivke te pokušavaju poboljšati svoje taktičke položaje. No bili su neuspješni i povukli su se”, tvrde u ukrajinskoj vojsci, prenosi Index.hr.

Avdijivka se nalazi neposredno u blizini grada Donjecka, koji je unatoč višemjesečnom bombardiranju i dalje pod kontrolom Ukrajinaca.

S druge strane glasnogovornik snaga DNR-a Eduard Basurin tvrdi da su u toku pripreme za “izvršenje planiranih zadataka za oslobođenje teritorija republike”.

“To se događa na područjima Avdijivke i Horlivke”, dodao je on.

Cilj snaga DNR-a okružiti je ukrajinske borce u Bakmutu te osigurati da teritorija pod kontrolom DNR-a bude izvan dometa ukrajinske artiljerije, rekao je Basurin, dodajući da će napredovanje snaga DNR-a i ruske vojske “prisiliti” ukrajinske snage da se povuku duboko na teritoriju Ukrajine.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare