Vijesti

Mokri snovi Avdića i Metiljevića

U laži su kratke noge – stara je poslovica koja se u stvarnom životu stalno i iznova potvrđuje kao tačna.

Na svojoj koži osjetili su to već Senad Avdić i njegov kvaziurednik Asim Metiljević. Lažima i bljuvotinama koje su objavljivali skratili su životni vijek magazina i poslali ga na vječno počivalište – u prašnjave arhivske katakombe.

No, ovaj dvojac očigledno nije ništa naučio iz vlastitih grešaka pa istu grešku prave i na ostacima “SB”, koja sad životari.

U dosluhu sa propagadnim savjetnicima iz SDA, bivšim polupismenim novinarima i urednicima u pokušaju, koji su svaki medijski projekt koji su vodili strovalili, Avdić i Metiljević tako već nekoliko puta poturaju tezu da je Raport u vlasništvu Fahrudina Radončića.

Jedina poveznica Raporta i Radončića, odnosno “Avaza”, jeste da su urednici Raporta radili za taj medij i svojom voljom ga napustili. Na toj nesakrivenoj činjenici, za penziju zreo dvojac, uz pomoć obavještajaca i paraobavještajaca, širi teorije zavjere o imaginarnim vlasnicima iz sjene, koji navodno upravljaju Raportom.

Zbog čega to rukovodioci SB rade, nije taško razlučiti.

Iskompleksirani konstantnim neuspjesima, njih dvojica u Raportu očigledno vide opasnost, jer je već jasno da mladi, tek nastali Raport, “gazi” SB. U suštini, Raport uspijeva ono što ovom dvojcu nikako ne polazi za rukom – istinom i tačnim informiranjem steći ugled, utjecaj i čitaoce.

Također, za razliku od njih dvojice, Raport ne ovisi o stranačkim pipama – posebno ne o SDA-ovoj ili Radončićevoj.

Raport, također, nema problema s uređivačkom politikom koja je konstantna, za razliku od SB u kojoj se čak ni Avdić i Metiljević ne mogu dogovoriti oko osnovnih stvari.

Jednostavno rečeno – Raport je sve ono što u svojim mokrim snovima želi da bude ovaj dvojac – neovisan, stabilan i utjecajan.Povezani postovi: