Monstruozan slučaj kod Konjica: Mladića pretukli, urinirali po njemu pa ga bacili u potok

2173

Policijska uprava Konjic 14. septembra dobila je poziv od osobe inicijala B. A. koja je prijavila da je dvadesetogodišnjeg B. E. u Donjem Selu kod Konjica pretukla grupa muškaraca te da ga on vozi u bolnicu.

Ova informacija potvrđena je danas Raportu u PU Konjic.

“Čekali smo ti babu, ali kad si ti naišao, i ti ćeš fasovati”

“Lice B. A. pozvalo je stanicu i obavijestilo nas da vozi pretučenog mladića B. E. u bolnicu u Konjic. Nakon ukazane prve pomoći, mladić je prebačen na CUM Sveučilišno-kliničke bolnice Mostar. Zadobio je više povreda glave, grudnog koša i nogu. Nismo mogli obaviti razgovor s njim jer nije bio komunikativan”, rečeno nam je u PU Konjic.

Kako nam je potvrđeno, šest lica lišeno je slobode, a slučaj vode tužioci Tužilaštva HNK.

Iza ove šture policijske informacije, prema saznanjima Raporta, krije se stravična priča. Prošlog ponedjeljka (14. 9. 2020.) osobe inicijala B. S., B. A., B. V., B. S., B. I. i G. A. pretukli su dvadesetogodišnjeg B. E. (sva imena i prezimena poznata redakciji), nanijeli mu povrede opasne po život, urinirali po njemu i bacili ga u potok. Izvor Raporta tvrdi da su vjerovatno mislili da se neće uspjeti spasiti.

Dvadesetogodišnji mladić je došao svijesti i nekako uspio pozvati pomoć. Ove informacije za Raport je potvrdio otac mladića, Amir Buljina. Njegova ispovijest je stravična.

“Imam problem s tim ljudima zbog bukove šume. Stalno mi prijete. Taj dan mi je traktor bio u kvaru, vozio sam ga majstoru. Trebalo ga je odvesti kući i otići u granap. Sin je rekao da će on u granap, a ja da vratim traktor. Do granapa je samo 300 metara, ali između imaju dva potoka. Oni su sišli u taj potok, čekali su mene. Naišlo je moje dijete. Okružili su ga i rekli mu: “Čekali smo ti babu, ali kad si ti naišao, i ti ćeš fasovati”.

Tukli su ga, kada je izgubio svijest, bacili su ga u vodu da dođe sebi, po ga opet nastavili udarati. Da izvinete, jedan od njih je pišao po njemu. Slomili su mu nos, gurali prste u oči. Kad su ga ponovo onesvijestili, bacili su ga tridesetak metara ispod puta. Mislili su da se neće izvući, da će ga potok odnijeti. Srećom, kad je došao sebi, nekako se popeo, sjeo u auto i došao do komšijine kuće koja je tu blizu. Kad je stigao, ponovo je pao u nesvijest”, priča Buljina.

Komšijama rekao ako mu se nešto desi da znaju ko je kriv 

Buljina kaže da i on sam živi u strahu te da je svim komšijama rekao ako mu se nešto desi da znaju ko je kriv.

“Jedan od njih je rekao u policiji da ga je prebio jer sam mu ja prijetio da ću ga ubiti. Sreo sam ga i pitao ga što je lagao policiji. Rekao mi je da se prepao pa slagao.

Mladić je proveo 6 dana u bolnici. Danas je, prema riječima njegovog oca, otpušten i odmah je dao iskaz policijskom inspektoru u Konjicu.

Kontaktirali smo i dežurnog tužioca MUP-a HNK koji nas je uputio na portparola Anu Rajič. Međutim, do završetka ovog teksta ona nije odgovarala na naše pozive.