Vijesti

Morbidna poruka državne službenice Fati Orlović: “Proterali smo i proteraćemo vas opet ako bude potrebe”

Ne stišavaju se reakcije na rušenje bespravno sagrađene prasvoslavne crkve u dvorištu Fate Orlović. Posljednja žestoka reakcija došla je od strane Andrijane Tomić, državne službenice koja radi u Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Andrijana je rođena u Bijeljini, a kao državnik službenik vjerovatno je prekršila jedno od osnovnih načela u službi, zabranu vrijeđanja po vjerskoj i nacionalnoj osnovi, piše portal “Crna hronika”.

Na jednoj popularnoj Facebook stranici osvanuo je, naime, članak o Fati Orlović, ženi koja je izgubila porodicu u ratu, a na čijoj se zemlji izgradila, a ovih dana i srušila nelegalno napravljena crkva.

Iako se Tomić trebala suzdržati od iznošenja govora mržnje, ona je odlučila komentarisati sadržaj po društvenim mrežama pa je, između ostalog, napisala: “Miriše li na pravdu ta kafa ili miriše na spaljena srpska sela, Fato!? Da, ja ću Vam reći. Proterali smo i proteraćemo opet ako bude potrebe”, a pored svega jedan korisnik Facebooka je upozorio Andrijanu da je državni službenik i da je to zabranjeno ponašanje, na šta je dotična odgovorila: “Grb koji ja nosim na uniformi, ono što mene hrani, Vi niste kompetentni da komentarišete. A to je i dokazala vaša nana Fata, kako je oslovljavate. Srdačan pozdrav!”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare