Kriminal

Mostar: Provaljeno u stan mrtvih sestara

U ponedjeljak navečer je provaljeno u stan, u kojem su prije sedmicu pronađene dvije mrtve sestre.

Iz MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info je rečeno kako je u 20.15 komšija prijavio da su na adresi Mile Budaka 125, dvije osobe izvršile provalu na balkon s vanjske strane.

“Lopovi su ‘ispreturali’ stvari, te se još uvijek ne zna je li išta ukradeno. Uprava Kriminalističke policije danas radi uviđaj”, rekli su iz MUP-a.

Vijest o mrtvim sestrama šokirala je stanovnike grada na Neretvi prošle sedmice. Sestre Vera i Ranka Grešl su živjele same, a njihova tijela pronađena su u poodmakloj fazi raspada, a smrt je nastupila u zadnjih mjesec dana. Kako su stanari zgrade ispričali, jedna sestra je imala određenih zdravstvenih tegoba i, praktično, godinama nije izlazila iz stana, dok se druga brinula o njoj i povremeno su je viđali.

Uviđaj je pokazao kako nema nikakvih elemenata koji bi ukazivali na to da je riječ o nasilnoj smrti, a što je potvrđeno i detaljnim vanjskim pregledom oba tijela. Također, kako je potvrdio dežurni kantonalni tužilac, koji je rukovodio uviđajem, na licu mjesta nije bilo nikakvih znakova premetačine ili pljačke. U stanu su policajci tokom uviđaja pronašli značajnu sumu novca, kao i zlatni nakit.

Tagovi:


Povezani postovi: