Mostarski SDP reagirao, Dom naroda FBiH, budžet FBiH
Politika

Mostarski SDP brutalno razobličio podvale SDA: Evo šta je istina o raspodjeli para za Velež i bolnice u Mostaru

Nakon što je usvojen Budžet FBiH, zajedno sa amandmanima Osmorke, SDA se potrudila za nekoliko spinova.

Tako su prvo naveli kako se Zrinjskom daju neke pare, na Veležu nula maraka. Potom kako se SKB Mostar daju novci, a bolnici Safet Mujić ne.

Mostarski SDP se sad oglasio i razobličio podvale SDA i DF-a.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Iako smo mislili da će se aktuelni proces uspostave vlasti voditi i završiti u skladu s najvećim dostignućima i principima demokratije, nažalost to definitivno nije slučaj.

Nesaglediva količina laži

Na sceni imamo kupovinu ljudi, mnogo pitanja za tužilaštva, kao i izostanak njihove reakcije, klasične zamjene teza, laži, obmane i dezavuisanje javnosti. A sve samo s jednim ciljem – opstanak na vlasti kadrova i stranke koja je jedan od najvećih krivaca, odnosno stranka koja snosi najveću odgovornost za demografski slom svih građana i svih naroda u Bosni i Hercegovine.

Naravno, mislimo na SDA.

Nesaglediva je količina laži koju su izrekli kako bi stranke Osmorke, a pri tome i SDP označili izdajnicima, stavljajući ljudima metu na čelo. Iako je iza njih niz loših poteza na koje smo ukazivali, poput podjele i uspostave stranačkog MUP-a HNK, koje je ova stranka povlačila i time podrivala državnost jedine nam domovine, danas su poput kameleona kao da jučer ne postoji, pokušavaju zamjenom teza predstaviti sebe ultimativnim zaštitnicima interesa države.

A samo zahvaljujući Bakiru Izetbegoviću i SDA nepovratno smo izgubili pravo na reviziju tužbe protiv Srbije. Što samo po sebi dovoljno govori.

Nadalje, priča o amandmanima na budžet je ustvari samo spinovanje javnosti u dnevnopolitičke svrhe sa samo jednim ciljem – opstanak premijera-optuženika sa crne američke liste na vlasti.

U tom pravcu idu laži iz kuhinje SDA, a kako navodno Osmorka kroz amandmane na budžet s HDZ-om radi na štetu države, a oni kao ne daju. Prava je istina da je budžet od 6,3 milijarde KM djelo Fadila i Jelke, a da je 50 amandmana podržanih od “Osmorke” ukupno teško 111 miliona maraka ili 2% budžeta FBiH.

Mostarski SDP: Novac za dječiju kliniku

Ipak i to je malo i nedovoljno kad SDA krene u obračun sa istinom, a protiv svih, u svojoj ofanzivi na emocije građana našeg kantona s pričom kako neko daje SKB Mostar 7 miliona KM, a ostalim bolnicama 0 KM. Prava je istina da se bolnice financiraju sredstvima Zavoda zdravstvenog osiguranja, a da je s entitetske razine za sve bolnice osigurano 82 miliona KM. Navedenih 7 miliona KM je namjenski izdvojeno na poziciji kapitalnih projekata za dovršetak Klinike za dječje bolesti, a pošto je evidentno da i kod ovakvih projekata na najprizemniji način pokušavaju igrati na nacionalnu kartu, neka odgovore čija je to SKB i da li su se oni ili njihovi bližnji ikad liječili u ovoj bolnici!?

Bezočna je i drska podvala da se Zrinjskom poklanja 2 miliona KM, a Veležu 0 KM, dok se spomenuti klubovi uopće ne spominju u budžetu. Povećana je stavka za izgradnju sportske dvorane i druge sportske objekte u Mostaru za 2 miliona KM. A koliko je navedena laž prizemna najbolje govori to što odluku o raspodjeli sredstava treba donijeti Gradsko vijeće Mostara gdje SDA čini većinu s HDZ-om.

Stoga, na kraju moramo konstatovati da su i posljednja dešavanja kad je u pitanju donošenje Budžeta Federacije, samo potvrdila ono što već dobro znamo, SDA potpuno gubi tlo pod nogama. Zbog njihovih konstantnih laži i prevara nije nimalo čudno što ih se ne shvaća ozbiljno kao potencijalne partnere”, piše mostarski SDP.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare