Politika

Motel “Konjic” postaje izolatorij

Najveć klaster koronavirusa u BiH trenutno je Konjic u kojem je 11. marta održana zabava kompanije Igman kojoj je prisustvovala zaražena osoba iz Srbije. U Konjicu je zasad 17 zaraženih.

Općinski štab civilne zaštite na sjednici održanoj jučer donio je odluku, u saradnji s Općom bolnicom Konjic, da osposobi prostorije motela „Konjic“ koji će biti u funkciji u slučaju potrebe za upućivanjem većeg broja pacijenata pod bolnički nadzor.

Trenutno se prema naredbi Štaba civilne zaštite HNK-a pacijenti s težim simptomima upućuju za Mostar.

“Također, na raspolagnju imamo dovoljno testera kao i potrebne bolničke opreme da možemo odgovoriti na aktuelno stanje. Građanima šaljemo poruku da nema mjesta panici ali ima mjesta zabrinutosti. Odgovorno ponašanje građana u smislu prevencije najveća nam je pomoć kako bi sve mjere Štaba i medicinskog osoblja bile provodive i kako bismo u što kraćem vemenu stavili pod kontrolu dalje prenošenje zaraze.

PROČITAJTE  Eksplozija korone u najzatvorenijoj zemlji na svijetu: Kim mobilizirao vojsku i 11.000 zdravstvenih radnika

Suzdržite se od širenja dezinformacija i pratite službene objave Štaba civilne zaštite Općine Konjic na web stranici Općine i Facebook stranici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic.

Štab civilne zaštite Općine Konjic radi u punom kapacitetu i u skladu sa situacijom na terenu obavještavat će javnost blagovremno”, stoji u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare