Vijesti

Može li odvratnije? Pisanje srbijanskih tabloida o “babi” Fati dolijevaju ulje na vatru primatima poput Vasića i Tegeltije

Fata Orlović nakon višedecenijske borbe dočekala je vikenda iza nas pravdu, nakon što je uklonjena nelegalno izgrađena crkva u njenom dvorištu.

Žena, kojoj su četnici u tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu pobili kompletnu porodicu, dočekala je pravdu, što je pozdravio sam normalan svijet, ali, nažalost, nismo svi normalni.

Pojedini srbijanski mediji, pogotvo ono koji su pod direktnom kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao što su bljutavi tablodi Kurir i Alo, rušenje nelegalno sagrađene crkve dočekali su kako fašistima i dolikuje – na nož.

Tabloid Alo tako Fatu Orlović naziva “babom”, u tekstu u kojem se čude kako je Željko Komšić samo i pomislio da pozdravi jednu takvu odluku.

Kurir je otišao i korak dalje.

U njima svojstvenom senzacionalističkom naslovu najavljuju “katastrofu” jer su “komšije aplauzom pozdravile rušenje crkve”…

Nakon ovakvih naslova, zarad klikova, umobolnici poput Rajka Vasića ili dječaci željni pažnje poput Milana Tegeltije lupetaju gluposti po socijalnim mrežama, potpirujuću mržnju i ono što je najgore, fašizam.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare