Vijesti

Muftija sarajevski Nedžad ef. Grabus posjetio Općinu Ilidža

Dr. Nedžad ef. Grabus, muftija sarajevski, dr. Abdulgafar ef. Velić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te Ferid ef. Ganić i Resul ef. Alić posjetili su Općinu Ilidža.

S obzirom na to da je Ilidža jedna od najpogođenijih općina kada je riječ o poplavama koje su se desile proteklih dana, dr. Nedžad ef. Grabus, muftija sarajevski, sa delegacijom je posjetio općinskog načelnika Nermina Muzura kako bi iskazao podršku Muftijstva sarajevskog te kako bi izvršio obilazak najpogođenijih mjesnih zajednica.

Delegacija obišla najpogođenije mjesne zajednice na Ilidži

Načelnik Muzur izrazio je zahvalnost ef. Grabusu – muftiji sarajevskom, kao i cijeloj delegaciji na posjeti i istakao da Općina i dalje provodi aktivnosti na saniranju štete koja je prouzrokovana u poplavljenim područjima te da su ekipe na terenu i vrše čišćenje saobraćajnica ali i kako bi pomogli građanima i građankama na čišćenju individualnih stambenih objekata koji su bili najpogođeniji poplavama.

PROČITAJTE  Načelnik Muzur i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta obišli ratni put na Igmanu

Tokom posjete delegacija je obišla Mjesnu zajednicu Otes zajedno sa imamom džemata Otes, Mirelom ef. Okanovićem. Ova Mjesna zajednica jedna je od najpogođenijih u proteklim danima te je pretrpila najveće štete uzrokovane poplavama. Uručena je i hedija porodici Demšulov, čija je porodična kuća pretrpjela veliku materijalnu štetu.

Proučena fatiha na mezarju u haremu džamije kao i na mezaru bivšeg načelnika Amera Ćenanovića i Abdulaha ef. Kubata.

Hadžinica Vahida Demšulov zahvalila se delegaciji na uručenoj hediji i istakla da je njihova porodična kuća u proteklim godinama već nekoliko puta bila pogođena poplavama, ali je iskazala zahvalnost što nije bilo ljudskih žrtava već samo materijalna šteta koja će se sa vremenom nadoknaditi. Zahvalila se cijeloj delegaciji na posjeti, kao i Općini Ilidža na realizovanim aktivnostima proteklih dana u sprečavanju i saniranju štete.

PROČITAJTE  U BiH 2.601 novozaražena osoba koronavirusom, 40 preminulih

Upriličena je posjeta i Mjesnoj zajednici i džamiji u Butmiru u kojoj je delegacija klanjala podne namaz te su se susreli sa imamom džemata Butmir, Hazim-ef.Krupalijom.

Prilikom posjete proučena je fatiha na mezarju u haremu džamije kao i na mezaru bivšeg načelnika Amera Ćenanovića i Abdulaha ef. Kubata.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare