Sport

Mulalić uoči vječitog derbija: Ništa ružno neću reći protiv Sarajeva, ali ih se ne bojimo

Stadion Grbavica u petak će biti domaćin još jednog vječitog derbija gradskih rivala, Željezničara i Sarajeva, koji se sastaju u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Željeznilčara Edis Mulalić na pres-konferenciji uoči najveće utakmice bh. prvenstva još jednom je podcrtao da forma i stanje na tabeli u ovim susretima ne igraju nikakvu ulogu, nego hladna glava i vruće srce.

“Čeka nas teška i zahtjevna utakmica, posebna utakmica, pogotovo za nas što smo se tu rodili. Utakmica koja zaskužuje veću pažnju, posebno u pripremi. Glava mora biti hladna, moraju se isključiti emocije i fokusirati se na igru. Nadam se da će svi na terenu biti na nivou u utakmici koja se igra sa vrućim srcem, kao da je posljednja. Respektujemo ekipu Sarajeva, nikad ništa ružno neću reći protiv njih, ali se ne bojimo”, izjavio je Mulalić.

Kada je u pitanju igrački kadar, istakao je da još nije sigurno da li će nastupiti Armin Hodžić.

Golman Željezničara Josip Bender ističe da na Grbavicu dolazi ozbiljna ekipa sa odličnim pojedincima.

Bender: Spremni smo

“S druge strane, stadion je rasprodan, igramo na najljepšem stadionu u državi, sa najboljom atmosferom, treniramo dobro i spremni smo i nema razloga da ne budemo pravi sutra”, kazao je Bender.

Susret je na rasporedu u petak u 20 sati.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare