Vijesti

MUP KS se oglasio: Više policajaca na ulicama Sarajeva

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) poduzela je planske mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi osigurala javni doček Nove 2023. godine, kazao je Feni glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Istakao je da se stim u vezi poduzimaju planske mjere i radnje iz nadležosti Uprave policije kako bi sve aktivnosti koje su planirane za novogodišje praznike protekle u najboljem redu i miru.

“Pojačano je prisustvo uniformirane policije kao i policije u civilnoj odjeći na području Kantona Sarajevo”, naglasio je Hadžiabdić. 

Iz MUP-a KS apeliraju na građene i posjetioce u Kantonu Sarajevo da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava. 

“Apeliramo na građene i posjetioce u KS da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava. Pogotovo da ne dozvoljavaju djeci i maloljetnim osobama upotrebu takvih sredstava. Prije svega kako bi izbjegli neželjene posljedice u vidu povređivanja, odnosno samopovređivanja najmlađe populacije.

S druge strane kako sebe ne bi doveli u situaciju da prekršajno odgovaraju imajući u vidu da je prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava zakonom zabranjena”, istakao je Hadžiabdić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare