Politika

MUP o protestima na Uborku: Ne ometajte saobraćaj, inače ćete snositi posljedice

“Pored svih napora i maksimalno tolerantnog postupanja policije došlo je do ometanja saobraćaja  pojedinih vozila od strane grupe građana na lokalnoj cesti Vrapčići-Livač. U skladu sa odredbama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama ‘saobraćaj na javnoj cesti se ne smije ometati niti ograničavati’, a kontrolu i reguliranje saobraćaja mogu samo vršiti ovlašteni policijski službenici.

Iz tih razloga pozivamo sve pojedince, građane i udruženja da prestanu sa nelegalnim ometanjem prometa i samovlašću, jer će u protivnom snositi sve posljedice takvog ponašanja, a posebno ovakvim nelegalnim i nekorektnim aktivnostima ugrožavaju prava drugih građana”, navedeno je u saopćenju iz MUP-a Hercegovačko – neretvanskog kantona.

Građanska inicijativa “Jer nas se tiče” oglasila se povodom poruka gradonačelniku Grada Mostara Ljubi Bešliću.

PROČITAJTE  U Kazahstanu izbili masovni protesti nakon poskupljenja prirodnog gasa

“Građanska inicijativa “Jer nas se tiče” od početka, kroz djelovanje, pokazuje čestitost i korektnost prema nadležnima koje smatramo odgovornima za stanje deponije na Uborku. Takvo djelovanje će inicijativa održati i u nastavku, do ispunjenja naših zahtjeva. Nikada se nismo i nećemo baviti privatnim životima nadležnih. Objave na privatnim Facebook profilima i drugim društvenim mrežama ne podrazumijevaju stav inicijative. Svi stavovi inicijative su isključivo objavljeni na ovoj Facebook stranici i samo za njih snosimo punu odgovornost.”; stoji na njihovom Facebooku.

Sinoć se oglasio Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar koji je osudio “sramotnu objavu izvjesnog Fuada Hujdura, samoprozvanog aktiviste udruge građana koja danima sustavno blokira regionalnu deponiju, što prijeti katastrofalnim posljedicama po životnu okolinu i zdravlje svih građana Grada Mostara”.

PROČITAJTE  Petev podržao Džeku u Milanu: Fotografirao se sa malim Danijem

“Na svom osobnom Facebook profilu, Hujdur je na osobito vulgaran i sramotan način uputio poruku gradonačelniku Grada Mostara Ljubi Bešliću, od koje se ledi krv u žilama. Nažalost ovakvo ponašanje i izražavanje na društvenim mrežama nije kažnjivo, što ne znači da će tako i ostati. Razmotrit ćemo mogućnost da se u parlamentarnu proceduru uputi zakon koji će predvidjeti kažnjavanje ovakvih izjava na društvenim mrežama. Očekujemo od međunarodnih organizacija kao i od organizacija za zaštitu ljudskih prava da se i u ovom slučaju očituju i stanu u obranu gospodina Ljube Bešlića, gradonačelnika Grada Mostara. U suprotnom se može pretpostaviti da i u pitanju zaštite ljudskih prava vrijede dvostruka pravila”, navodi se u saopćenju GO HDZ-a BiH Mostar.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare