Politika

Muriz Memić govorio o sastanaku s Bakirom Izetbegovićem i ubicama: Sretao sam ih na ulici

Muriz Memić dao je intervju za Buku u kojem je govorio o smrti svog sina Dženana i istrazi koja je u toku.

Kako je rekao na početku, borba traje pet godina i nikada nije pomišljao o predaju i da ga je “držalo” to što je svako malo pristizao neki novi dokaz da je Dženan ubijen.

On je govorio o vremenu ubistva. Kazao je da to nikad nije utvrđeno niti je istraživano u koliko sati se desio napad.

“Mi smo našli snimak u 9.28 minuta Dženan prolazi u autu s Alisom pored džamije u Lužanima. Taj snimak se sakrio, pa smo ga mi našli. Ima i snimak da je šetao tu…”, rekao je Memić.

On je rekao da nema šanse da je kombi uradio Dženana.

“Toliko je to bučno, a asfalt je bio ishaban i ne može se brzo voziti. Nikad nikog nije tu u Aleji udarilo auto”, naveo je Memić.

PROČITAJTE  Izetbegović najavio sastanak s Vučićem u Sarajevu: Dobrodošao je

Otac Dženana Memića kazao je da je tužiocima nikad nije rekao imena ubica, već je pustio da oni to istražuju i dođi do ubica.

“Ta imena znam ja i advokat Ifet Feraget”.

Upitan je i kako se suzdržava da ne kaže naglas imena.

“Prioritet je otkriti sad ko je sve zataškao. To je strašno. A tek ovih dana kakve mi informacije stižu…Šta su sve pokušavali da urade…”.

Memić je kazao da Budnju tereti za brisanje snimka, a ne zato da je on ili neko iz njegove porodice ubica.

“Ne vjerujem da je htio pomoći. To je predstava za javnost, nudi neke milione za pomoć… Da je htio pomoći pomogao bi… Nije trebao brisati te snimke”, rekao je Memić.

PROČITAJTE  SDA: Izbori moraju biti održani. Prijetnje Dodikove pokazuju njegov strah od izborne volje nezadovoljnih građana

On je ponovio da iza svega stoji vrh države.

“U Bosni mi imamo tri kralja. Mene ne zanima kralj u Banja Luci ili Mostaru. Mene zanima onaj u Sarajevu. Ja mislim da je toliko moćan da to može riješiti za dan. Bio sam kod njega i ništa nije učinio. Nije rekao ni da ne može…”, rekao je Memić.

Upitan je i za izjavu da i Bakir Izetbegović za ko je ubica.

“Ovo je politika uradila. Ja nisam mogao zavrtiti cijeli sistem. Oni su to uradili. Hajde neka neko napravi zgradu u Sarajevu a da ne zna država. Oni znaju koga štite”, rekao je Memić.

On je istakao da je ubice svog sina sretao na ulici. Pogledajte video:Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare