Vijesti

Muriz Memić na protestu pročitao zahtjeve za nadležne i dao rokove: Neka znaju da smo se probudili, neka osjete snagu naroda

Muriz Memić, otac Dženana Memića, je zahvalio svima koji pružaju podršku i poručio da bi Država trebala tražiti pravdu, a ne, kako je kazao, mi na ulicama.

Poručio je svim tužiocima, inspektorima, policajccima, vještacima, ljekarima koji su bili uključeni u slučaj Memić. da idu u pogrešnom smjeru.

“Očekujemo daljnju istragu za ubistvo Dženana Memića, očekujemo da reaguje VSTV da otkloni tužioce iz pravosudnih institucija koji su pogrešno radili. Ne mogu više sa nama raditi ovako”, rekao je Memić.

“Doći ćemo do Dženanovih ubica, imamo snage i pameti. Oni se igraju s pravosuđem. Imamo časnih tužilaca i policajaca i oni moraju da dođu na odgovorne pozicije. Ovo okupljanje mora bude poruka da znaju da smo se probudili. Da osjete snagu naroda. Ne znam ima li iko više da vjeruje Sabini Sarajliji i VSTV-u koji imenuje i razrješava sudije i tužioce. Evo, državno Tužilaštvo, na čelu sa Gordanom Tadić je formiralo predmet i preuzelo istragu. Mi očekujemo daljni rad. Ovih dana očekujem otvaranje istrage za ubistvo. Ali očekujem i da VSTV ukloni nečasne tužioce iz pravosuđa”, rekao je Memić.

PROČITAJTE  Pomozi.ba i FK Željezničar u humanitarnoj misiji

Uputio je nekoliko zahtjeva sa skupa, a jedan od zahtjeva je da državno tužilaštvo u što kraćem roku otvori istrage za ubistvo Dženana i Davida.

Upućen je i zahtjev za sastanak kod predsjednika Ustavnog suda BiH, VSTV-a u roku od sedam dana, prijem kod federalnog tužioca ou roku od sedam dana.

Također, zahtjev je i suspenzija kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlije i Dalibora Vreće u roku od mjesec dana kako bi se proveo postupak.

“Zahtijevamo suspenziju i procesuiranje Dalide Burzić, sutkinje Suda BiH u roku od mjesec dana”, zaključio je Memić te izrazio uvjerenje da će zahtjevi biti ozbiljno shvaćeni.Povezani postovi: