Šarena planeta

Musk tvitao da je “očigledno da su piramide pravili vanzemaljci”. Egipatske vlasti mu odgovorile

Elon Musk, milijarder i vlasnik Tesle i Space X-a objavio je tvit u kojem tvrdi da su egipatske piramide sagradili vanzemaljci. Za Muska je to – očigledno.

No, s njegovim tvitom nisu se složila egipatske vlasti koje su mu odgovorile na ovu objavi. Pozvali su ga da posjeti njihovu državu i sam se uvjeri da poznate piramide nisu sagradili vanzemaljci.

Na to je reagirala egipatska ministrica za međunarodnu saradnju te naglasila da ne želi dopustiti da se vanzemaljcima pripisuje zasluga za izgradnju piramida. Kao dokaz tome da piramide nisu sagradili vanzemaljci navela je otkrivene grobnice faraona i egipatskih vladara za koje se smatra da su ih gradili.

PROČITAJTE  Gdje su u svijetu žene s najvećim, a gdje s najmanjim grudima? Bosanke završile na neslavnoj listi

Egipatska ministrica Rania al-Mashat odgovorila je Musku rekavši da cijeni njega i njegov rad, ali ga je i potaknula da dodatno istraži dokaze o izgradnji piramida građenih za egipatske faraone.

Javio se i egipatski arheolog Zahi Hawass koji je u kratkom videu prozvao Muska nazvavši njegov tvit “potpunom halucinacijom”.

“Otkrio sam da grobnice graditelja piramida dokazuju svima da su graditelji piramida Egipćani i da to nisu bili robovi”, rekao je, a EgyptToday prenio.

Musk je kasnije tvitao i link na BBC-jev historijski tekst o životima graditelja piramida rekavši da “taj tekst lijepo zaokružuje priču o tome kako su piramide građene”.

Musk je inače poznat po tvitovima koji uzburkaju raspravu na društvenim mrežama.

PROČITAJTE  Transparency International o stanju u RS: Stranačko upravljanje školama mora prestati 


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare