Politika

Mustafić o izjavi Izetbegovića: U svakom javnom istupu je advokat svoje supruge. To je nekulturno

Pokušaj Bakira Izetbegovića da opravda haos na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, koji je proizvela njegova supruga i drektorica ove ustanove Sebija Izetbegović, komentirao je režiser Dino Mustafić.

“Građanski nekulturno, politički štetno, etički neprihvatljivo je da predsjednik najveće stranke u svakom javnom istupu jeste advokat svoje supruge i njenog profesiolnalnog i političkog angažmana. Ne sluša savjete svojih iskusnijih članova niti osnivača SDA”, naveo je Mustafić na Twitteru.

Izetbegović je danas na televiziji N1 kazao, između ostalog, i ovo:

“Prvo je bilo da su respiratori loši, sad je problem što je Sebija ginekolog, je li? Ona stoji uz njih, i oni nikada, pošto ja živim sa direktoricom KCUS-a iz dana u dan pratim tu situaciju, se nisu njoj javili. Ona je njih na kraju pozvala i pitala zar ćete otići s KCUS-a da ne porazgovarate s mnom. Pa kada su se neki od njih odazvali ona je pitala zašto meni niste rekli te stvari na koje se sada žalite? Mislim da se vještački pravi afera i da je cilj naravno SDA. Nije ovdje problem u Sebiji, ni u Novaliću ni u Bakiru Izetbegoviću, problem je u tome što neko želi da ukloni SDA i sjedne u poziciju SDA”, zaključio je Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare