Region

Muž devet puta izbo ženu pred djecom, sumnja se da je ovo razlog

N. D. (36) iz Novog Kneževca devet puta je nožem izbo svoju suprugu Ž. D. (44), a zatim pokušao da počini samoubistvo, skočivši sa mosta na Tisi.

Fizičkom napadu, koji se dogodio sredinom jula, prethodio je verbalni sukob supružnika, zbog ženinog navodnog nevjerstva.

Jezivo porodično nasilje dogodilo se pred maloljetnom djecom supružnika, sinom i kćerkom, kada je muškarac, inače mesar po struci, potegao nož i u predjelu grudi izbo suprugu. Kao motiv napada komšije navode nevjerstvo supruge, prenosi Informer.

– Šokirani smo kada smo čuli šta je uradio. Iako svi u mjestu znaju da ga je žena varala, to ne opravdava ovo krivično djelo. Imaju dvoje djece, kćerku i sina i što je najgore, sve se desilo pred njihovim očima – priča jedan komšija u nevjerici.

Porodična drama desila se u mađarskom Domu kulture, u Kulturno-umjetničkom društvu u Novom Kneževcu, gdje je bračni par sa djecom živio u dvorišnom stanu, a zauzvrat su radili kao domari na održavanju objekta.

– Kada je izbo ženu nožem, N. D. je otišao do mosta i skočio u Tisu gdje je pokušao da počini samoubistvo. Ipak to nije uradio, a nakon što je isplivao, sačekala ga je policija i uhapsila. Iako teško ranjena, žena je uspjela da ih pozove. Sve se događalo dok je bio još dan – otkrivaju komšije detalje ove drame.

Verbalno nasilje je prema njihovim riječima, trajalo dosta dugo, a česte svađe bile su neizdržive i za njegove roditelje koji su sinu, snaji i unucima izgradili kuću u dvorištu.

– Njegovi roditelji su divni ljudi, pružili su im sve pogodnosti. Lijepo su sredili dvorišnu kuću i namještaj, iako su bili protiv tog braka, ali kada su vidjeli da im se sin zaljubio, popustili su. Vjenčali su se 2008. godine. Međutim, svađe su postajale sve češće i neizdržive zbog ženinog nevjerstva, pa su se preselili u mađarski Dom kulture. Ona je bila razlog što su se odselili – navodi komšija.

N. D. je poslije pokušaja ubistva supruge smješten u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu. Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

Povrijeđenu ženu je novokneževačka Hitna pomoć u teškom stanju odvezla u Opštu bolnicu u Senti, a zatim je hitno prebačena u novosadski Klinički centar Vojvodine. Prema nezvaničnim informacijama, ona više nije u životnoj opasnosti.

N. D. inače nije bio zaposlen, iako je po struci mesar.

– Njegov otac je sve finasirao. Imao je nekada firmu, vrijedan je i pošten čovjek. Ne znam šta mu se desilo da počini to krivično djelo – priča komšinica, piše Telegraf.