Vijesti

Muzur naljutio SDA-ovu zastupnicu. “Žene izgleda ne smiju iskliznuti iz ruku”

“Skandalozni istup načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura mnogo govori o njegovim političkim kapacitetima, ali je mnogo glasnija i znakovitija tišina iz njegove stranke Narod i pravda i izostanak reakcije na uvrede koje Muzur iznosi u javnom prostoru, saopćila je zastupnica SDA u Slupštini Kantona Sarajevo, Jasmina Biščević-Tokić.

Kako navodi, optužbe da je nekome „žena iskliznula iz ruku“ ne govore ništa o onome kome su uvrede upućene, ali mnogo govore o Muzuru, prema kojem, očigledno, žene trebaju biti pod strogom kontrolom muškaraca i ne smiju „iskliznuti iz ruku“ i imati vlastitu profesionalnu karijeru.

“Iznenađuje šutnja iz NiP-a na ovakve prizemne uvrede njihovog istaknutog člana, a naročito žena iz te stranke koje šutnjom pristaju na Muzurov koncept prema kojem trebaju biti u rukama muškaraca i ne smiju „iskliznuti“ iz njih. Kampanja koja se pokušava voditi u Kantonu Sarajevo, a kojoj se Muzur priključio vrijeđajući žene i njihovu ulogu u društvu, nezabilježena je zloupotreba epidemiološke situacije u političke svrhe”, navodi u saopćenju Biščević-Tokić.

Žrtve takve kampanje nisu politički oponenti njenih autora, već, ističe ona, svi zdravstveni radnici u toj ustanovi koji se “već duže od godinu dana aktivno i predano bore protiv pandemije koronavirusa, rizikujući čak i zdravlje i živote članova svojih porodica, a koji se zbog sitnih političkih interesa određene grupacije označavaju kao odgovorni za smrtne slučajeve”.

“Ovakvi pokušaji politiziranja pandemije koronavirusa nisu zabilježeni nigdje u svijetu i svjedočimo im samo u Kantonu Sarajevo, gdje određene političke grupacije na taj način pokušavaju prikriti svoju odgovornost za aktuelnu epidemiološku situaciju i prikupiti poene na račun zdravlja i života građana ovog kantona, ali i ostalih teških pacijenata koji se liječe u KCUS-u. I kao zastupnica i kao zdravstveni radnik im poručujem da odustanu od takvih pokušaja jer će posljedice takvog djelovanja, pored pacijenata, trpjeti i oni sami, s obzirom da im građani neće oprostiti politiziranje i ugrožavanje njihovih života”, navodi u saopćenju zastupnica Jasmina Biščević-Tokić.

Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, reagirao je sinoć na Facebooku, nakon intervjua predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na Federalnoj TV u kojoj je, između ostalog, rekao za respiratore na KCUS-u rekao je da svi “do zadnjeg” rade i da “to zna iz prve ruke”.

“Ovdje je jedino tebi tvoja žena iskliznula iz ruku! U ovim trenucima nažalost to plaćamo životima. Spašavajte ljudske živote, riješite probleme u kući i ne prizivaj više rat!”, napisao je Muzur na Facebooku.

Status Nermina Muzura na Facebooku


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare