Politika

Muzur: Ne treba nam Dodik. Ništa nije opasnije od ovih koji se bore protiv Sarajeva koje više nije njihovo

Načelnik općine Ilidža Nermin Muzur na svom Facebook nalogu je reagovao na vijest o donošenju izmjena i dopuna zakona o raspodjeli javnih prihoda kojima se umanjuje ponder, a time i dotacija novca iz indirektnih poreza Kantonu Sarajevo.

Ako nekom možda nije jasno stanje u Federaciji BiH, da rezimiramo:

Krenuli smo u izmjenu propisa oko kladionica, nečiji konji su bili ubijeni ili su se objesili sami i ništa nismo uradili. Zašto? Po ovom zakonu bi trebao porez da se ubire po uplatnom mjestu (najviše u Sarajevu), gospoda sa juga je odlučila da treba da se kocka u Sarajevu, a ubire ipak na jugu.

Pokrenuli smo donošenje propisa u turizmu po kojem bi između ostalog, boravišna taksa naplaćena u Međugorju i Neumu trebala da ide u Mostar kao sjedište kantona (za ovaj se princip zalažu kad su kladionice u pitanju) i taj zakon naravno nije usvojen od 2015. godine, jer gospoda sa juga želi da taj novac ostane u Međugorju i Neumu.

PROČITAJTE  Općina Ilidža na poznatom izletištu organizira humanitarnu trku Stojčevac 5K

Od svih puteva i autoputeva jedino se gradi i završava dionica Stolac – Neum. Bravo za gospodu sa juga!

Od zakona je usvojen samo zakon koji je protiv Sarajeva. Zakon po kojem će se u Sarajevu ubirati ubjedljivo najviše prihoda, inspekcije i kontrole će i dalje funkcionisati najbolje u Sarajevu i trenirati strogoću, a sve to što se ukine u Sarajevu ne ide ovima koji su najglasniji, već se povećava upravo i dole na jugu. Da li je dole toplije ili su ljudi vodom tiši i pametniji ostat će tajna.Ne treba nam Dodik, jer ništa nije opasnije od ovih što se bore, ali uglavnom samo protiv Sarajeva koje više nije njihovo (a pitanje je kad će i hoće li više ikada i biti).

PROČITAJTE  Vanredna pres-konferencija povodom dojava o bombama u školama u KS

Na jugu je baš gospoda, igraju se države! A mi, znaš ti nas…Jedino pozitivno je da sa ovakvim potezima i zvanično pokazuju da se u Sarajevu više ničemu ne nadaju – u političkom smislu, ili što bi rekli, halalili su se sa Sarajevom. Ima samo jedan mali problem, Sarajevo neće halaliti njima!Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Jaenko Tufekcic
Jaenko Tufekcic
4 mjeseci

Bravo Nacelnice Muzur, i kroz vas rad dokazujete da ste opredjeljeni za dobrobit svih i pozdravljam vase razmisljanje