Vijesti

Muzur se obratio građanima Ilidže. Demantirao da je puštena brana na Željeznici

Načelnik sarajevske Općine Ilidža Nermin Muzur obratio se građanima sa svog Facebook profila i demantirao informaciju da je puštena brana na rijeci Željeznici.

“Neko je pustio dezinformaciju kako je puštena brana na Željeznici i da je nivo vode u porastu. Upravo se nalazim kod brane i kao što možete vidjeti, ta informacija nije istinita. Nivo vode od prethodna tri dana je bio poravnat i izlijevao se na saobraćajnicu, a trenutni nivo vode izgleda dobro u odnosu na to kakav je bio prethodnih dana”, kazao je u videoporuci Muzur.

Obilna kiša izazvala je poplave na području Općine Ilidža, gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće od poplava u mjesnim zajednicama Donji Kotorac, Butmir, Otes, Osjek, Blažuj i Vreoce.

Radi provođenja mjera zaštite i spašavanja na ugroženom području, ovom odlukom, Općinski načelnik odredio je da sve općinske službe, javna poduzeća, ustanove, predstavnici mjesnih zajednica, pravni subjekti i druge institucije stave na raspolaganje Općinskom štabu civilne zaštite Ilidža, kao i sve resurse koji će se prema planovima zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara koristiti na ugroženom području.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare