Vijesti

Muzur: Sjećate li se kioska od 253.000 KM? Vještak kaže da košta 25.874 KM

Kiosk od 250.000 KM koji je nabavljala Turistička zajednica KS bio je mjesecima medijska priča.

Sad je dobila svoj nastavak.

Načelnik Ilidže i bivši šef Turističke zajednice Nermin Muzur objavio je na svom Facebook profilu da je dobio tužbu jer nije htio kupiti sporne kioske.

“Da li se sjećate kioska od 253.000 KM? Dolaskom u Turističku zajednicu KS, nekad u februaru 2019. godine, sa nadzorom sam trebao izvršiti primopredaju i potpisati nalog za plaćanje gradnje navedenog objekta. To sam naravno odbio, a sve ostalo nakon toga što se dešavalo je manje više poznato. Hiljade poziva novinara, hiljade komentara, satiričnih članaka, slika itd”, piše Muzur.

I sad, nakon dvije godine, kaže da je došla potvrda njegove priče.

“Evo nakon skoro dvije godine dođe potvrda, još jedna u nizu, da se ipak isplati boriti. Izvođać radova je tužio Turističku zajednicu KS, jer nisam htio platiti 253.000 KM, u toku procesa je tražio sudskog vještaka koji će procijeniti vrijednost radova i evo dobili smo nalaz. Sudski vještak građevinske struke kojeg je tražio tužitelj je procijenio da je ukupna građevinska vrijednost objekta (ono što smo trebali i da platimo) skoro 10 puta MANJA od one koja je navedena u ugovoru i iznosi 25.874 KM. Otišao je vještak i korak dalje, pa je procijenio i tržišnu vrijednost objekta, pa je i ona sa svim uključenim parametrima manja za više od 5 puta(46.573,20 KM), nego cijena koju sam trebao da potpišem”, naveo je Muzur.

Objavio je i dokumente.

“Detaljne podatke možete vidjeti na slikama ispod, a ovih usteđenih više od 200.000 KM Turistička zajednica KS i Vlada KS mogu rasporediti na neki drugi projekat. Ne bih se bunio da to bude neki projekat na Ilidži”, zaključio je načelnik Ilidže.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare