Vijesti

Na avion Croatie Airlines ipak nije pucano?

Rezultati preliminarne istrage na avionu Croatia Airlinesa pokazali su da na trupu aviona koji je sinoć iz Zagreba sletio u Sarajevo nema tragova barutnih čestica. Daljnjom istragom će se utvrditi što je uzorkovalo nastanak manjeg oštećenja na trupu aviona, javlja Jutarnji list.

Na avionu Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu pregledom su utvrđena oštećenja za koja je izražena sumnja da su nastala upotrebom vatrenog oružja.

O ovom slučaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, koje je izdalo nalog za uviđaj koji je trenutno u toku na pisti sarajevskog aerodroma.

“Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja, dežurni tužilac Tužilaštva BiH zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo dužnosnika Direkcije za civilno vazduhiplovstvo BiH.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, uočeno oštećenje nije ni na koji način ugrozilo sigurnost leta i putnika, a detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja, kao i sigurnost aviona za dalju zračnu plovidbu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare