Magazin

Na drugoj svadbi Katarine i Mate Rimca u Livnu pjevaju Bajaga i Zabranjeno pušenje

Elon Musk ove strane svijeta vjenčat će se crkveno tokom vikenda koji je pred nama. Svadbeno slavlje sa suprugom Katarinom Lovrić, Mate Rimac priredio je u okolici rodnog Livna, mjesta koje ih veže jer su se tamo i upoznali te vuku porodične korijene iz tog živopisnog hercegovačkog grada.

Tema vjenčanja ovog para bit će priroda – sve će biti uređeno u tom stilu, a staklenu dvoranu u kojoj će se slaviti nakon crkvenog obreda okruživat će oko 150 bala sijena. Privatnost para i njihovih gostiju čuvat će brojni čuvari, a sigurni smo da će želju za privatnošću poštivati i slavna muzička imena koja će se pobrinuti za atmosferu.

Na svadbi uspješnog para neće svirati uobičajena imena svadbeno – estradnog kruga, već će njih i njihove uzvanike prema mladenkinoj želji zabavljati Bajaga i Zabranjeno pušenje, piše Gloria.

Inače, Katarina je navodno po vjenčanicu za drugo vjenčanje otputovala u Milano, gdje je pronašla baš ono što je tražila.

PROČITAJTE  "Imala sam 13 mjeseci kad mi je otac ubio majku, a moja rana još uvijek krvari"

Već odavno je poznato da je u svom suprugu pronašla sve što je od životnog partnera željela. Mate i Katarina Rimac sjajno funkcioniraju i privatno i poslovno, priznala je to i sama Katarina u intervjuu koji je nakon majskog vjenčanja u Splitu.

“Kompanija naglo raste, sad nas je više od hiljadu, a Mate i ja dosta dobro podnosimo taj koloplet privatnog i poslovnog odnosa. Ja imam svoj odjel i odgovaram svom šefu, a to nije Mate. Moj ured je u Zagrebu, njegov u Svetoj Nedelji, a preko sedmice se skoro i ne vidimo. No, naravno da živimo za kompaniju i da pričamo o svemu što se na poslu događa i kad smo kući. Ne bih mogla zamisliti da radim negdje drugdje”, ispričala je tada Katarina.

Otkrila je tada i da je njihova splitska svadba bila bez pršuta, janjetine, prvog plesa, vjenčanice…

“Postavljam si pitanje mogu li to uopće nazvati svadbom? Bez prvog plesa, prstenja, bacanja buketa, hlače umjesto haljine, obred u četvrtak, bez janjetine… Šalim se. Bilo je baš po našem guštu, kako smo i zamislili”, dodala je Katarina, koja je za svadbu u splitskoj Vili Dalmacija nosila dizajn iz eNVy rooma.

PROČITAJTE  Jovanka obožavala jednu od najtužnijih pjesama na našim prostorima: Tito ju je zabranio, ali ona nije mogla da je ne naruči! "A onda zauvijek, zbogom moj živote..."

Ni po čemu tradicionalno, intimno vjenčanje oduševilo je malobrojne uzvanike koji su prisustvovali tom privatnom činu.

Sve običaje tradicionalnog vjenčanja ispoštovat će ovaj par na svadbi u Čaiću, gdje će Katarina nositi vjenčanicu, zvanica će biti puno više, a zavjeti će se izmijeniti u crkvi. Tada će, vjerovatno, naći vremena i za bračno putovanje. Djevojačku večer Katarina je s prijateljicama provela u Livnu, a momačku večer je Mate s prijateljima proveo u Crnoj Gori. Medeni mjesec mogao bi, stoga, biti na nekoj daljoj destinaciji. Budući da je mladenki želja jednog dana posjetiti Madagaskar, možda će upravo tamo bračni par Rimac proslaviti prve bračne dane.Povezani postovi: