Region

Na Jasminu naletio pijani vozač u BMW-u i ubio je: Njena porodica naišla autom dok su je pokušavali spasiti

Bila je nedjelja 19. juna, sunčano predvečerje, još uvijek vruće. Iako su za Varaždinsku županiju najavili kišu, nije padala. Da jest, da je možda bio jedan od onih dana kakvi su u Zagorju sve češći, vjetar i kiša, nevrijeme, moguće je da bi suprug, sin i prijatelji Jasmine Zlatar mogli naći barem neki tračak razumijevanja za ono što se dogodilo i u jednoj im sekundi promijenilo živote, piše Jutarnji list.

Nesretnu 41-godišnju ženu, dok se svojim mopedom polako vozila glavnom ulicom kroz Hrženicu u općini Sveti Đurđ, pokosio je osobnim automobilom marke BMW 22-godišnji mladić. Pijan, s 2,05 promila alkohola u krvi, vozio je prebrzo, u zavoju je izgubio kontrolu nad vozilom i direktno se sudario s Jasminom. Nesreća se dogodila u 18.40 u Varaždinskoj ulici kod kućnog broja 35.

Varaždinska policija izvijestila je medije ovim saopćenjem:

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 19. juna oko 18.30 sati u Hrženici, teško je ozlijeđena 41-godišnja žena. U svojstvu mladog vozača, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.05 g/kg, osobnim vozilom upravljao je 22-godišnjak. Upravljao je Varaždinskom ulicom iz smjera Hrastovljana u smjeru Svetog Đurđa. Izlaskom iz zavoja nije prilagodio brzinu kretanja vozila i izgubio je nadzor nad upravljačem, te je prešao na suprotnu stranu gdje je udario u moped kojim je upravljala 41-godišnjakinja.

Uslijed udara mopedistica je zadobila teške povrede te je prevezena u varaždinsku Opću bolnicu gdje joj je pružena medicinska pomoć.

Zbog izazivanja prometne nesreće mladi vozač je uhićen, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku.

U vrijeme očevida promet je bio zatvoren za sva vozila, te se odvijao obilaznim pravcima od 19 do 22 sata - napisala je policija, uobičajeno bez imena stradale osobe i vozača.

Navodno je, neposredno nakon nesreće, Jasminina obitelj tuda naišla automobilom dok se ona borila za život uz pomoć ljekara hitne pomoći.

Dva dana poslije tužna vijest - Jasmina Zlatar od zadobivenih je ozljeda preminula u varaždinskoj bolnici.

Ni Jasmina Zlatar ni mladić koji ju je pokosio nisu rodom iz đurđevačkog kraja. Jasmina je, piše Jutarnji, bila Međimurka, u selo je dolazila u posjet svekrvi i svekru, Marici i Zvonku Zlataru. Za lijepa vremena voljela se dovesti mopedom.

Ona i suprug gradili su porodičnu kuću u Prelogu. Imaju sina koji je upravo završio sedmi razred.

Mladi vozač BMW-a doselio se u Hrženicu prije nekoliko godina s majkom i još nekoliko braće i sestara.

Navodno je tek nedavno položio vozački ispit. Nije se previše družio s mještanima, redovna mu je postaja bio lokal Podravske noći, jedini kafić u Hrženici, u kojem nam o njemu nisu htjeli govoriti.