Sport

Na Koševu našli krivca? Emir Hadžić više nije sportski direktor FK Sarajevo

FK Sarajevo obavijestio je javnost da dosadašnji sportski direktor kluba Emir Hadžić od 1. decembra ove godine neće obavljati tu funkciju. 

„Prije svega želio bih se zahvaliti predsjedniku Ismiru Mirviću na ukazanom povjerenju. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa njim i za mene je velika čast što sam u ovom periodu bio sportski direktor Sarajeva.

Jasno je da polusezona koja je iza nas nije bila u skladu sa renomeom kluba kakav je Sarajevo i da nisu ispunjena očekivanja ni nas samih kao ni navijača. Svjestan sam grešaka koje sam napravio i za njih preuzimam odgovornost.

Hvala svim uposlenicima kluba na profesionalnoj saradnji kao i navijačima koji su nas podržavali u teškim trenucima. Siguran sam da je sa g. Ismirom Mirvićem na čelu klub u dobrim rukama. Da će uz podršku svih onih koji vole Sarajevo nastaviti rasti i razvijati se u pravom smjeru”, rekao je Hadžić. 

FK Sarajevo se zahvaljuje Emiru Hadžiću na vrijednom i predanom radu i želimo mu mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere.

“Emir će karijeru nastaviti kao direktor skauting službe za Balkan u okviru grupacije VTCY Sports koja ima udjel u klubovima Cardiff City FC, KV Kortrijk i FK Sarajevo”, navodi se u klupskom saopćenju.

Ovakav rasplet mogao bi se tumačiti i kao pronalaženje krivca za slabe igre kluba. Sarajevo je u sezonu ušlo s velikim ambicijama. No, daleko su od vrha tabele u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U Kupu BiH ekipa s Koševa je ispala već u šesnaestini finala.

Nedavno je s klupe odstupio i trener Feđa Dudić. Njega je zamijenio Emir Obuća.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare