Vijesti

Na narednoj sjednici Skupštine KS o slučaju smrti djevojčice Džene

Prema zaključku Kolegija Skupštine Kantona Sarajevo, 45. radna sjednica Skupštine biće održana u utorak, 30. novembra 2021. godine.

Kako se navodi u saopćenju nacrt Budžeta KS za 2022. godinu, kao i Nacrt Zakona o njegovom izvršavanju biće prve tačke ove sjednice.

Pred zastupnicima će se naći i Informacija o slučaju preminule djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Na istoj sjednici Skupština će se izjašnjavati i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo, te o Prijedlogu odluke o zajedničkom izvršavanju nadležnosti sa Federacijom Bosne i Hercegovine u okviru sveukupne reforme javne uprave.

Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ za 2021. godinu, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Nacrt programa rada sa finansijskim planom Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata “IKRE” za 2022. godinu su tačke dnevnog reda ove sjednice.

Između ostalog, razmatrat će se i Prijedlog odluke o davanju saglasnost na Nacrt ugovor o zakupu između KJKP „Rad” i firme “Instigo” d.o.o. Sarajevo, kao i Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o zaštiti planinskih izvorišta vode za piće sarajevskog vodovodnog sistema i dijela otvorenog toka rijeke Mošćanice.

Prijedlozi odluka o usklađivanju statusa javnih preduzeća “Sarajevo-šume”, “ZOI ‘84”, Poljoprivredno dobro “Butmir” i Centara “Skenderija” nalaze se takođe na dnevnom redu ove sjednice.

“Ovom prilikom, obavještavamo javnost da će 44. sjednica Skupština KS, čiji rad je prekinut prošle sedmice, biti nastavljena u srijedu, 17. novembra 2021. godine”, saopćeno je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare