Pakleni Šund

Na Netflix stiže adaptacija knjige Jane Austen. Nova poslastica sa Goldingom i Johnson

Idućeg mjeseca, tačnije 15. jula, na Netflix stiže adaptacija knjige Persuasion (Uvjeravanje) Jane Austen. Obožavatelji djela ove spisateljice romana već su uživali u nezaboravnim televizijskim i filmskim adaptacijama poput BBC-jevog klasika Ponos i predrasude, a sada stiže još jedna poslastica.

Netflix je ranije potvrdio da stiže filmska adaptacija Uvjeravanja s Henryjem Goldingom i Dakotom Johnson, a sada je objavljen i trailer.

Isječak prikazuje Anne Elliot, koju glumi Dakota Johnson, te kapetana Fredericka Wentwortha (Cosma Jarvisa) koji se grle dok Anne žali jer je izgubila ljubav svog života.

“Jednom sam se zamalo udala. Nisu postojale dvije duše usklađenije od Wentworthove i moje. A porodica me nagovorila da ga se odreknem”, govori Anne. Hemija između para i dalje je jaka kao i prije, no stvari zakomplicira William Elliot kojega glumi Henry Golding.

Temeljen na romanu, film će imati moderni, duhovit pristup poznatom djelu Jane Austen. Priča prati Anne Elliot, ženu s modernim senzibilitetom koja još uvijek živi sa svojom snobovskom porodicom na rubu bankrota. Anne je uvijek žalila što je odbila prošnju kapetana Fredericka Wentwortha nakon što ju je teta nagovorila da odbije.

No kada se Frederick vratio u njen život, Anne mora birati između toga da prošlost ostavi iza sebe ili da sluša svoje srce kada je u pitanju druga prilika.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare