Kaleidoscope scena iz serije ljudi stoje i sjede u prostoriji poluzadimljenoj stol stolice prozor ulazi svjetlost dan
Film

Na Netflix stiže Kaleidoscope, uzbudljiva nelinearna serija. Možete je gledati od bilo koje epizode

Početkom nove, 2023. godine, na Netflix stiže dosta neobična serija Kaleidoscope, a razlikuje se od ostalih zbog toga što je nelinearna.

Radnja kao radnja već je viđena, riječ je o pljački, ali fora je u tome što se ova serija može gledati bilo kojim redoslijedom. To će dati potpuno drugačiji pogled na priču. Serija ima osam epizoda nazvanih prema bojama, recimo Pink, Bijela, Žuta, Zelena. Radnja se proteže na čak 25 godina i prati skupinu vještih pljačkaša koji planiraju upasti u trezor. U njega je, naravno, nemoguće provaliti, kako bi iz njega ukrali najveći plijen u historiji.

Da bi došli do trezora, pljačkaši moraju prvo proći moćno korporativno osiguranje i cijelo vrijeme ih pritišće FBI.

Kaleidoscope: ‘Jedinstveno iskustvo’

Zanimljivo, tvorac serije Eric Garcia kaže da se radnja serije donekle temelji na istinitoj priči.

“Nakon uragana Sandy, obveznice u vrijednosti od 70 milijardi dolara potopljene su u podrumu DTCC-a. Pomislio sam: ‘Pa to je savršena maska ​​za pljačku'”, rekao je Garcia.

Za razliku od uobičajenih kriminalističkih serija, gdje se događaji odvijaju na već uglavnom viđen način, Kaleidoscope gledateljima nudi “jedinstveno prožimajuće iskustvo”. Odnosno možete odlučiti započeti s epizodom pod nazivom Žuta. Dok drugi mogu odlučiti započeti s epizodom Zelena. Bez obzira na to šta odabrali, ipak će pričati imati smisla.

“Kada gledate Kaleidoscope, sve informacije su tu da biste mogli povezati tačke i znati priču”, napomenuo je izvršni producent Russell Fine.

Osam epizoda proteže se od 24 godine prije pljačke do šest mjeseci nakon pljačke. Tako da ovisno o tome koju epizodu gledate, uskočit ćete u priču o pljački u drugom trenutku.

Jaka glumačka postava

Garcia je naglasio: “Mogućnost nelinearnog gledanja serije daje vam drugačiji pogled na likove. Postoje pitanja koja će biti postavljena u jednoj epizodi, na koja će se odgovoriti u drugoj epizodi. Recimo, u epizodi koju gledate bit će odgovora za koje čak i ne znate da su odgovori na nešto sve dok ne vidite pitanje kada budete gledali drugu epizodu”.

U seriji glume Giancarlo Esposito, Paz Vega, Rufus Sewell, Tati Gabrielle, Peter Mark Kendall, Rosaline Elbay, Jai Courtney, Niousha Noor, Jordan Mendoza, Soojeong Son i Hemky Madera.

Kaleidoscope stiže na Netflix 1. januara.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare