Pakleni Šund

Na pomolu nestvaran preokret. Depp se vraća ulozi koja ga napravila ikonom, Disney mu nudi nevjerovatan novac

Disney se navodno nada da će Johnny Depp glumiti u šestom filmu Pirati s Kariba i spin-off seriji Disney Plus u ugovoru od 300 miliona dolara.

Navodi se da šefovi žele da glumac (59) ponovi svoju ulogu legendarnog kapetana Jacka Sparrowa nakon što je dobio pravnu bitku protiv svoje bivše supruge Amber Heard (36) ranije ovog mjeseca.

Johnny je navodno izbačen iz franšize 2018. i rekao je tokom svog nedavnog suđenja za klevetu da se neće vratiti toj ulozi u budućnosti.

Izvor međutim tvrdi da Disney želi da glumac ponovi svoju kultnu ulogu ne samo u šestom filmu, već i u spin-off seriji koja istražuje pozadinu lika.

Insajder je za Poptopic rekao da kompanija želi vratiti Deppa za šesti film, kao i za spin-off seriju – uz tvrdnju da mu nude oko 300 miliona dolara.

Ranije ovog mjeseca izjavili su: “Disney je vrlo zainteresiran za popravak svoje veze s [Deppom].”

Izvor je rekao da se kompanija obratila Deppu prije njegovog suđenja za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Heard – koje je završilo njegovom pobjedom u pravnoj bitci.

Tvrdi da ga je Disney pitao hoće li biti zainteresiran za povratak za još jedan film, a navodno je u nekom trenutku poslao košaricu s poklonima i “emotivno pismo”.

Izvor je rekao: “Studio je već napravio nacrt za film o Jacku Sparrowu – pa se jako nadaju da će im Johnny oprostiti i vratiti se ulozi.”

Izvor je tvrdio da Disney priprema ugovor vrijedan 301 milion dolara, uključujući i značajnu donaciju dobrotvornoj organizaciji po Deppovu izboru.

Depp je navodno izbačen iz šestog filma otprilike u vrijeme kada je njegova bivša supruga Heard napisala svoj sada zloglasni članak Washington Posta o porodičnom nasilju.

Glumac je tužio Heard za 50 miliona dolara nakon što je 2018. napisala tekst u kojem je sebe nazvala “javnom osobom koja predstavlja problem porodičnog nasilja”. Heard je Deppa tužila za 100 miliona dolara.

Iako ga u članku nije navela, Deppovi odvjetnici su tvrdili da je lažno implicirala da ju je Johnny zlostavljao.

Tvrdilo se da je članak utjecao na njegovu karijeru, s tim da je navodno trebao zaraditi 22 miliona dolara od šestog dijela Pirata s Kariba, prije nego što je izbačen.

Porota je Deppu u tužbi za klevetu dodijelila 10 miliona dolara odštete i 5 miliona dolara kazne, sa druge strane Heard je dodijelio i 2 miliona dolara odštete.

Tokom suđenja, Johnnyja su pitali hoće li se ikada vratiti u franšizu.

Amberin odvjetnik Benn Rottenborn upitao je glumca: “Činjenica je, gospodine Depp, da vam Disney nudi 300 miliona dolara i milion alpaka, ništa vas na ovoj zemlji ne bi natjeralo da se vratite i radite s Disneyem na Piratima s Kariba? Tačno?”.

Na šta je Johnny odgovorio: “To je istina, gospodine Rottenborn.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare