Kriminal

Na Sudu BiH pročitane poruke Fikreta Hodžića o Fadilu Novaliću: “Šuti brate, nestručni ljudi, gore nego ja, a kupuju opremu”

Na današnjem ročištu u predmetu “Respiratori” nastavljeno je izvođenje materijalnih dokaza kojima Tužilaštvo nastoji dokazati navode optužnice o udruživanju lica i početak postupka pregovaranja o nabavci respiratora te utvrđivanje jedinične cijene respiratora.

Kao dokaz su danas uložene prve ostvarene komunikacije između Fikreta Hodžića i Fadila Novalića, a prethodno je Hodžić ostvario komunikaciju i s licem K. M., s kojim razmjenjuje informacije o respiratorima.

– Daj mi ponude i za maske… Možeš li mi poslati cijenu Covid-testova… Odlično, brate, imat ćeš sa mnom dobar posao – glase neke od Hodžićevih poruka upućene K. M.

U procesu pregovaranja s licem K. M. Hodžiću šalje i sljedeću poruku:

– Gdje god okreneš, Fadil – na šta mu Hodžić odgovara: “Šuti, zamrzio sam ime zbog njega. Težak je k’o tuč. Brate, nestručni ljudi, gore nego ja, a kupuju opremu.”

Vasvija Vidović, advokat Fadila Novalića, kazala je u toku suđenja sudskom vijeću: “Zaštitite nas od najvećeg stepena Tužilaštva“, piše “Oslobođenje”.

Senka Nožica, advokat Jelke Milićević, kazala je da se ovo suđenje treba dovesti u red, da se spuste tenzije. Sudija je sve pozvao na profesionalnost ističući da nema potrebe za takvim odnosom između Tužilaštva i odbrana.Povezani postovi: