Sport

“Nadam se da mogu zauzeti mjesto Edina Džeke kada se oprosti od reprezentacije”

Napadač rumunske Universitatea Craiove Elvir Koljić se i dalje oporavlja od povrede koju je zadobio prošle godine zbog čega je pauzirao gotovo deset mjeseci.

Istakao je da želi da se vrati na prijašnji nivo, no da mu je potrebno vremena za to, a također se zahvalio navijačima rumunskog kluba na podršci tokom procesa rehabilitacije.

“Znam da svi jedva čekate da budem kao prije, a to i ja želim, ali je teško. Ne mogu biti na 100 posto nakon deset mjeseci bez fudbala. Osjećam se veoma dobro, ali mi je potrebno malo vremena da se vratim u vrhunsku formu”, rekao je Koljić za zvaničnu klupsku stranicu i dodao:

PROČITAJTE  Džeku ne možete zaustaviti: Novi gol Dijamanta vraća Nerazzure u igru

“Hvala navijačima jer sam osjetio povezanost sa njima u vremenu kada mi je bilo teško. Imao sam problema tokom posljednje povrede, a navijači su bili uz mene. Uvijek ih je interesovalo moje stanje i to mi znači mnogo.”

Koljić je odigrao četiri utakmice za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i vjeruje da može zamijeniti Edina Džeku u nacionalnom timu naše zemlje.

“Moji najdraži napadači su Edin Džeko, Zlatan Ibrahimović i Ronaldo. Ne znam koliko se mogu upoređivati sa njima, ali mislim da vrhunski napadač mora imati malo od svakog od njih. Džeko je nevjerovatan fudbaler, vrhunski je čovjek, upoznao sam ga u reprezentaciji i želim ga naslijediti u reprezentaciji kada se oprosti. Nadam se da mogu zauzeti njegovo mjesto, ali je i dalje dug put do toga. Moram igrati mnogo bolje u Rumuniji kako bih dobio mjesto u reprezentaciji”, zaključio je naš napadač.

PROČITAJTE  Guardiola konačno nadmudrio Tuchela, hladan tuš na Old Traffordu


Povezani postovi: