Sakibom Mahmuljinom raspisana potjernica Mahmuljin ispred Suda BiH crna jakna plava košulja brada proćelav iza čovjek u odijelu tamnom sa kravatom vrata suda sa natpisom dan
Politika

Najavljen protest u Sarajevu zbog presude Mahmuljinu

Koordinacija temeljnih boračkih udruženja Grada Zenica smatra da je prvostepena presuda Suda Bosne i Hercegovine generalu Sakibu Mahmuljinu, bivšem komandantu 3. korpusa Armije Republike BiH sa sjedištem u Zenici, ”sramota i za Tužilaštvo i Sud BiH”, kazao je na današnjoj press-konferenciji predsjednik te koordinacije Alija Redžić.

Mahmuljin je, zbog nesprečavanja ratnog zločina na području Vozuće i Zavidovića, osuđen na 10 godina zatvora.

”Čovjek je bio komandant korpusa, ispod kojeg je bilo oko 30.000 vojnika, jer je toliko, otprilike, brojao 3. korpus. Mi smatramo da smo ovom prvostepenom presudom presuđeni svi. Zato što je on bio komandant korpusa. Čak su presuđeni i oni koji su dali svoje živote”, kazao je Redžić.

Presudu, kaže, smatraju političkom i najavljuju da će pozvati sve organizacije da naredne sedmice održe protest pred Sudom i Tužilaštvom.

”Znamo da je cilj ove presude pokušavanje izjednačavanja žrtve i agresora. Mi im to, sigurno, nećemo dozvoliti”, poručio je Redžić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare