Region

Najavljeni protesti povodom sutrašnjeg susreta Vučića, Rame i Zaeva u Tirani: Nove tenzije na pomolu?

Bivši albanski premijer, Sali Berisha, najavio je za sutra protest povodom novog samita lidera Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije u sklopu inicijative „otvoreni Balkan“ koji se održava u Tirani. Podrška mu stiže sa Kosova, uz poruku da „Vučić sanja srpsku hegemoniju“, ali i da će sutra opozicija u Albaniji da mu pokaže da „može samo da sanja“.

Razgovori u okviru inicijative Otvoreni Balkan sutra se nastavljaju u Tirani. Kako je prethodno najavljeno, novom samitu prisustvovat će osnivači inicijative – predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije, Edi Rama, odnosno Zoran Zaev.

I dok organizatori najavljuju potpisivanje novih sporazuma i memoranduma, opozicija u Albaniji najavljuje proteste.

Bivši premijer Albanije, pozvao je u subotu „sve demokrate“ da se pridruže „velikom protestu“ u 16 sati u Tirani, s ciljem, kako je kazao „odbrane nacionalnog interesa“.

Poručio je da je protest usmjeren protiv „antinacionalnog pakta Rama-Vučić“, ali i da ga organizuju zbog „strašne krađe“ koju je, kako kaže, počinila aktuelna vlast u Albaniji, prenosi Klan Kosova.

Kako prenosi Euronews u Albaniji, policija će sutra biti u pripravnosti.

Pozivajući se na saznanja iz policije, ovaj medij je prenio da će zgrada Vlade i druge institucije biti obezbjeđene, kao i da će biti angažovano oko 1.000 službenika.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare