Svijet

Najboljeg ruskog hokejaša presreli na cesti i odveli ga na Arktik: ‘To je dio Putinove osvete‘

Ivan Fedotov (25), najbolji ruski hokejaš, regrutiran je u vojsku ruskog predsjednika Vladimira Putina i poslan na Arktik kako bi započeo vojnu obuku.

Naime, zvijezda ruskog hokeja na ledu, koji je nedavno potpisao ugovor za klub američkog NHL-a Philadelphia Flyers, pokušao je izbjeći regrutaciju u vojsku, kako javlja Mirror. Tačnije, žalio se ruskom sudu zbog svoje jednogodišnje vojne obveze.

Nakon toga je prisilno regrutiran u Putinovu vojsku i odveden na Arktik, polarno područje gdje ruska vojska provodi treninge i obuku. Na nedavno objavljenom videosnimku može se vidjeti kako Fedotova drži naoružana policija u Sankt Peterburgu. Njegov je advokat Aleksej Ponomarev potvrdio njegovo hapšenje i regrutaciju rekavši da je poslan u arktičku ispostavu u subotu navečer nakon što je uhapšen u petak. Ruska je vojska zaključila da postoje jake indicije da bi Fedotov mogao pokušati izbjeći vojnu obavezu.

Ipak, prema spekulacijama, prisilna je regrutacija 25-godišnjaka zapravo dio Putinove osvete jer je hokejaš napustio CSKA – ruski hokejaški klub blizak Putinovoj vojsci – i potpisao novi ugovor za američke Philadelphia Flyerse u maju. Inače, čovjek na čelu ruskog hokeja na ledu je Roman Rotenberg, sin Putinovog bliskog prijatelja, oligarha Borisa Rotenberga. Obojica su sankcionirani od strane SAD zbog njihovih veza s Putinom.

Iako je mladi golman ustvari rođen u Finskoj, a odrastao u Rusiji, navodno ga, kako prenose mediji, sama činjenica da je igrao za ruski CSKA, hokejaški klub blizak vojsci, čini obveznikom ruske vojske.

Fedotov je poslan u zatvorenu arktičku pomorsku luku Severomorsk, ključnu bazu Putinove Sjeverne flote. Nagađalo se da će biti poslan u borbu u Ukrajinu, ali službeno regrutima nije dopušteno učestvovati u ‘specijalnoj vojnoj operaciji‘ Kremlja u Ukrajini, kako Moskva naziva invaziju, iako su mnogi to učinili.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare