Politika

Najbolji bh. košarkaši Jusuf Nurkić i Džanan Musa dobili diplomatske pasoše

Najbolji bh. košarkaši Jusuf Nurkić i Džanan Musa od danas će nositi diplomatske pasoše koje im je u Sarajevu uručila ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

„Jusuf Nurkić i Džanan Musa, koji su svoje prve korake napravili u Živinicama i Bihaću, pokazali su da se upornim radom može napraviti rezultat na svjetskom nivou. Oni danas dostojanstveno predstavljaju našu domovinu u NBA – najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, u Sjedinjenim Američkim Državama. I uvijek ponosno ističu da su iz Bosne i Hercegovine.

O njihovim uspjesima i životnom putu neću danas govoriti. Vjerujem da to u Bosni i Hercegovini svi dobro znaju, posebno navijači naše državne košarkaške reprezentacije i navijači Portland Trail Blazersa i Brooklyn Netsa. Jusuf i Džanan, djeca Bosne i Hercegovine, godinama sa sportskih terena donose radost u naše domove i našu domovinu. Zbog toga, ali i zbog promovisanja Bosne i Hercegovine u cijelom svijetu, kroz predstavljanje naših ljepota i najvećih vrijednosti, iskoristila sam svoje pravo, da kao ministrica vanjskih poslova naše države, dodijelim diplomatske pasoše dvojici uzornih sportista. Dvojici mladih ambasadora Bosne i Hercegovine“, kazala je Turković.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare