Najbolji njemački ritual star stoljećima zove se „kaffe und kuchen“, odnosno tradicija da se u popodnevnim satima okupe prijatelji i porodica
Atlas

Najbolji njemački ritual: Znate li šta rade Nijemci između 3 i 4 sata poslijepodne?

Najbolji njemački ritual star stoljećima zove se „kaffe und kuchen“, odnosno tradicija da se u popodnevnim satima okupe prijatelji i porodica u kafanama ili domovima te da se s puno ugodnog druženja i ležernog razgovora pije kafa uz komad kolača.

Kao što se Britanci ne odriču čaja, tako je u Njemačkoj tradiciji zapisano da se između tri i četiri sata poslijepodne ne odriče kafe i kolača. Kombinacije koja „diže“ taman toliko da lakše izgura dan. Tokom sedmice najčešće se radi o jednostavnim prhkim kolačima. Ali vikend se obilježava i uz komad torte.

Običaj odlaženja na kafu i kolač popularan je kod svih generacija. A kafić za popodnevni kaffe und kuchen bira se prema kvaliteti slastica koje poslužuju.

Postoji mnoštvo recepata za kolače koji se savršeno stapaju s bogatim i delikatnim okusima kafe. Svakako su među najpopularnijim oni recepti koji u sebi sadrže orašaste plodove. Oni se zbog svojih aromatičnih svojstava i visokog udjela ulja upotrebljavaju se u svim vrstama slastica. Od sočnih biskvita i suhih kolača do kremastih torti. Postoji još jedan razlog zbog kojeg su kafa i orašasti plodovi idealan spoj.

Orašasti plodovi zbog visokog udjela esencijalnih masnih kiselina te vitamina i minerala važni su za pravilan rad srca. Kafa, s druge strane, sadrži kofein – stimulans koji pozitivno djeluje na rad centralnog nervnog sistema i ubrzava metabolizam. Stručnjaci preporučuju da tri šoljice kafe dnevno pozitivno djeluje na zdravlje. A konzumacija s orašastim plodovima čini pobjedonosnu kombinaciju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
gate.io
gate.io
14 dana

Cool. I spent a long time looking for relevant content and found that your article gave me new ideas, which is very helpful for my research. I think my thesis can be completed more smoothly. Thank you.