Sport

Najljepša atletičarka na svijetu priznala: Dobila sam nemoralne ponude

Njena vitka linija i božanstvena ljepota plijene poglede gdje god se pojavi. Na Instagramu ju prati čak tri miliona ljudi, a nakon njenih treninga na pod su popadali igrači Borussije Dortmund.

Riječ je o prelijepoj njemačkoj atletičarki Alici Schmidt koja se specijalizirala za utrke na 800 metara i 400 metara. Njoj su samo 23 godine, a preko noći je postala megapopularna.

Nažalost, to donosi i probleme. Na društvenim mrežama suočila se s nemoralnim ponudama.

“Dolazi mi dosta nemoralnih ponuda u privatnim porukama. Nekada mi je to smiješno, ali ne zamaram se previše s tim”, otkrila je Alica.

Naravno, svoju priliku u njenoj popularnosti pokušao je ugrabiti i Playboy, ali Nijemica je bila jasna.

“Fokusirana sam na sport i to želim da bude svima jasno. Postoje hiljade drugih djevojaka na Instagramu koje izgledaju veoma dobro, ali nemaju toliko pratitelja. Uz dobar izgled morate dati još nešto interesantno. Za mene je to atletika”, objasnila je Nijemica.

Schmidt još 2017. na juniorskom prvenstvu sa svojim kolegicama za njemačku osvojila srebro u  štafeti 4×400 metara na EP-u do 20 godina starosti, potom je isto u štafeti do 23 godine prošle godine osvojila bronzu.

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin ‘Busted Coverage’ proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto. 

“Nije mi jasno zašto sam osvojila tu titulu. Sport mi je na prvom mjestu” – rekla je.

Atraktivna Alica plijeni pažnju gdje god se pojavi, a pokazala je i da je stroga trenerica. Prije dvije godine su nogometaši Borussije Dortmund imali priliku iz prve ruke vidjeti kroz kakve paklene treninge prolaze atletičari. 

Schmidt je na jedan dan bila njihova trenerica, a koliko je bilo teško, najbolje govore njihovi komentari nakon treninga.

“Njeni su treninzi strahovito teški, slomljeni smo” – komentirali su Hummels, Thomas Meunier, Felix Passlack i Manuel Akanji nakon ‘seanse’ sa Alicom. 

Na Svjetskom atletskom prvenstvu u Eugeneu nije uspjela ući u finale na 400 metara u štafeti, a na Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine nažalost nije sudjelovala. 

No, nije je to poremetilo. Trenira još jače kako bi bila što spremnija za nove izazove.  Bacit ćete oko na sljedeći jači miting, jel’ tako?

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare