Puni Gas

Najpopularniji novi dizelaš u Italiji je Fiat 500L

Fiat 500L i dalje bilježi solidnu prodaju sa druge strane Jadranskog mora. U novembru je ovaj MPV prikupio 1.611 registracija u Italiji, što je bilo dovoljno da se nađe na 16. poziciji među najprodavanijim automobilima u ovoj zemlji.

Od tih 1.611 isporučenih jedinica, čak 1.160 otpalo je na primjerke sa dizel agregatom. Tako je Fiat 500L ujedno bio i najpopularniji dizelaš tokom prethodnog mjeseca na Apeninskom poluostrvu. Iza njega ostali su Jeep Renegade (1.099) i Jeep Compass (1.069), dok svi drugi imaju manje od 1.000 prodatih dizelaša.

Fiat 500L u dosadašnjem dijelu godine bilježi pristojne prodajne rezultate u Italiji. Zaključno sa novembrom imao je 16.739 dostavljenih vozila, što je dovoljno za 21. poziciju na listi najpopularnijih. Ujedno, on je i jedini predstavnik odumiruće MPV klase među Top 50 modela u Italiji.

PROČITAJTE  Gotovo je. Insigne napušta klub svog života i u Kanadi postaje najplaćeniji Italijan ikad

Očekuje se da “Šumadinac” do kraja godine prikupiti nekih 18.000 registracija, što mu sigurno neće biti dovoljno da se plasira među dvadeset najboljih. No, kako je riječ o automobilu koji je na zalasku karijere pomenute brojke vrijedne su poštovanja, prenosi AutoRepublika.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare