Sport

Najskupljem igraču u historiji Bayerna prijeti zatvor. Napravio je sulud prekršaj

Lucas Hernandez ima vremena do 19. oktobra da riješi sve probleme sa zakonom. Ako ne uspije sve riješiti do tog datuma, prijeti mu čak i izdržavanje zatvorske kazne.

Madridski sud naložio je zvijezdi Bayerna da se dobrovoljno javi u zatvor kako bi odradio kaznu zbog toga što je prekršio zabranu prilaska koju mu je sud odredio prema njegovoj bivšoj partnerici.

Hernandez je putovao u Miami, zajedno sa svojom partnericom, nakon što im je sud oboma odredio zabranu prilaska jedno drugome nakon ranijeg sukoba. Ne samo da su putovali zajedno, podijelili su i fotografije s putovanja koje dokazuju da su se vjenčali u Las Vegasu ignorirajući zabranu prilaska.

PROČITAJTE  Svijet fudbala očima ne vjeruje: Sprema se trampa poslije koje više ništa neće biti isto

Ovo je Hernandezu treći prekršaj te vrste pa je sud odbio sve dosadašnje žalbe, a španski As piše da je ostala još samo jedna. Sukladno tome, Hernandez će 19. oktobra biti službeno obaviješten da mora u zatvor na šest mjeseci.

Nakon toga ima 10 dana da dobrovoljno dođe i javi se u zatvor. Ako tako ne napravi, bit će poduzeti svi potrebni pravni koraci kako bi ga se tamo dovelo protiv njegove volje.

Jedino što Hernandeza može spasiti u ovom trenutku jest posljednja žalba. Ako ona bude uvažena na vrijeme, neće morati odraditi ni dana zatvora, ali španski mediji tvrde kako je to malo vjerovatno s obzirom na to koliko takvi procesi inače traju.

PROČITAJTE  Aguero debitovao za Barcelonu, pa ostao bez teksta: "Nisam to očekivao"

Podsjetimo, Francuz je prije dvije godine potpisao ugovor s najtrofejnijim njemačkim klubom do ljeta 2025., a Atletico, bivši Hernandezov klub, dobio je odštetu od vrtoglavih 85 miliona eura. Hernandez je tako postao najskuplji igrač u historiji njemačkog velikana.Povezani postovi: