Vijesti

Nakon 25 godina prestaje biti ‘slučaj’: Počeli radovi na rekonstrukciji Stojčevca

Radovima na Stojčevcu krenula je obnova jednog od nekada najpoznatijih sarajevskih izletišta koje je u proteklih 25 godina bilo totalno zapostavljeno.

Općina Ilidža u saradnji sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, Ministarstvom saobraćaja KS, Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS te Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja krenula je u rekonstrukciju ulice Stojčevac, kao i asfaltnih puteva na samom Stojčevcu.

“Nakon 25 godina propadanja, uprkos činjenici da je zimski period, odlučno smo krenuli u projekt rekonstrukcije ulice Stojčevac, asfaltnih puteva na samom Stojčevcu, kao i ceste koja ga povezuje s Velikom alejom. Kroz realizaciju ovog projekta, koji smo označili kao jedan od najvažnijih u narednom periodu, Stojčevac će prestati biti “slučaj”, kako je često nazivan u postratnom periodu”, naveo je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur govoreći o prostoru koji je imao izuzetno važnu ulogu tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu jer je štitio jedini izlaz iz Sarajeva – ratni put preko Igmana.

Iz Općine Ilidža istaknuto je kako su radovi na Stojčevcu tek najava važnih kapitalnih projekata koje je krajem 2021. godine predstavio načelnik Muzur, a koji bi u narednom periodu trebali u potpunosti preobraziti Ilidžu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare