Kriminal

Nakon akcije SIPA-e: Panika u Ministarstvu sigurnosti i OSA-i

Jučerašnja akcija SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH u Ministarstvu sigurnosti BiH potpuno je ogolila organizovanu zloupotrebu sigurnosnih provjera na osnovu kojih su Osman Mehmedagić i njegovi jataci eliminisali nepodobne kadrove.
Sada se otvorilo pitanje i oduzimanja sigurnosne dozvole sekretaru Ministarstva sigurnosti BiH Bakiru Dautbašiću prije više od godinu, koje je odrađeno na nezakonit način, a što je u Sud BiH utvrdio u dvije pravosnažne presude koje ministar Selmo Cikotić još nije proveo, iako je prošlo više od mjesec od donošenja.
Kako saznajemo od jučer je zavladala panika i u samom sjedištu OSA-e BiH. Akteri sigurnosnih provjera su tražili informaciju više, odnosno čija se imena spominju u istrazi.
Kad je u pitanju OSA BIH, Mehmedagićev “izviđač radova” je bio Muris Druškić koji je direktorov veliki dužnik, jer mu je, navodno, zaposlio snahu i sina. Ovaj odnedavni penzioner tako je, navodno, obavljao sve prljave poslove na eliminaciji kadrova koji nisu po volji Mehmedagića i vrha SDA.
Često se spominje i Samir Rizvo iz Ministarstva sigurnosti, čiji je sin zaposlen u SIPA-i u mandatu dok je ovom agencijom rukovodio Perica Stanić.
Očigledno je da se ova akcija tek zahuktava i da će na površinu izaći još mnogo kompromitirajućih detalja o sistematskom kršenju zakona zbog eliminacije nepodobnih službenika u sigurnosnom sektoru.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare