Sport

Nakon blamaže Hajduka u Kupu, hrvatski novinar žestoko oblatio dvojac bh. fudbalera

Blamaža u Velikoj Gorici, Hajduk je poražen rezultatom 3-0 i vrijeme je da i najzagriženiji navijači priznaju da je Gorica jednostavno bolja. Hajduk je Hajduk, ali osam puta je osam puta!, napisao je večeras u svome komentaru na 24sata.hr Tomislav Gabelić oštro kritikujući dvojac bh. odbrambenih igrača Nihada Mujakića i Darka Todorovića.

"Dva gola za "turopoljsku crnu mačku" postigao je "mačak" Lovrić, kome su ovo bili peti i šesti gol u mreži Hajduka. Očistili su mu suigrači s klupe kopačke nakon prvog gola, ali mogao je to mirne duše napraviti i Hajdukov bek Darko Todorović. Kod prvog gola neobjašnjivo se povlačio 30-ak metara i ostavio Lovriću ogroman prostor za šut, a kod drugoga mu je kasnio u blok. Majstor poput Lovrića takve poklone ne odbija! A ne odbija ni Nimely, jer i kod trećeg gola Todorović je "statirao u kukuruzu" dok je Liberijac prtljao s loptom oko kaznenog prostora, a kad više nije znao što bi s njom, poslao ju je u Kalinićevu mrežu za 'okruglih' 3-0!

Tramezzaniju se za večerašnji ogled u postavu vratio Marco Fossati, ali je zbog istegnuća mišića ostao bez Alexandera Kačaniklića, umjesto kojeg je na desnom krilu priliku od prve minute dobio Ivan Dolček. Iako je prije tri dana u prvenstvenom ogledu bio najlošiji, Jairo je zaigrao i večeras. Tramezzani nije mogao računati na Umuta i Diamantakosa, a mladi Ljubičić mu je očito još uvijek premlad i nedovoljno iskusan da bi ga gurnuo u vatru. I opet je Jairo bio figura manje za Hajduk, ali što je najgore, nije bio jedina... Što uopće reći o igri Nihada Mujakića i Darka Todorovića, koji su na početku sezone dovedeni na posudbe s pravom otkupa ugovora, a obojica su izravni krivci za dvije blamaže protiv Gorice", piše između ostaloga u komentaru 24sata.hr.